Juniorke sa Švedskom za polufinale

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva za igračice do 18 godina koje se održava u Rumuniji.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Četvrtak, 11.08.2011.

10:57

Default images

Izabranice selektora Zorana Kovačiča uspele su, posle velike borbe, da boljom igrom u finišu meča savladaju, u Oradei, u okviru trećeg kola grupe selekciju Češke sa 89:81 i obezbede plasman među osam najboljih ekipa na šampionatu.

Ženska reprezentacije Srbije u borbi za polufinale sastaće se u petak od 17 časova sa selekcijom Švedske.

Računica srpskih juniorki pre početka meča bila je sasvim jasna. Trijumf je donosio treće mesto u grupi, poraz do deset poena razlike četvrtu poziciju. Selekcija Češke imala je imperativ da slavi sa dvocifrenom razlikom. Ipak, izjednačena borba vodila se do 15. minuta kad je tim selektora Kovačića imao minimalno vođstvo od 30:29. Srbija nije uspela da materijalizuje činjenicu da je u prvom poluvremenu imala čak 17 skokova više. Protivnice su zato mnogo manje grešile i uspele u završnici drugog perioda da stignu do rekordne prednosti od 43:36.

Odnos snaga ostao je isti i u nastavku susreta. Čehinje su imale konstantnu prednost od tri do pet poena, a naš tim je ulagao ogromnu energiju i činio sve da napravi preokret. Konačno, u 35. minutu izabranice selektora Zorana Kovačića stigle su do izjednačenja (68:68), a onda je usledila maestralna završnica našeg mladog tima. Fenomenalnom odbranom i odličnim napadačkim akcijama za samo tri minuta napravljena je serija od 14:3 za ubedljivu prednost 82:71, koja je totalno demoralisala rivala i zatvorila mu vrata četvrtfinala, u kome će Srbija igrati protiv selekcije Švedske i pokušati da stigne do borbe za medalje.

Počeli smo u grču i dugo nismo mogli da pronađemo pravi ritam. Dominirali smo u skoku svih 40. minuta, ali nismo uspeli da steknemo rezultatsku prednost. Imali smo dosta izgubljenih lopti i promašivali slobodna bacanja. Međutim, u četvrtoj četvrtini sve je došlo na svoje mesto. Odigrali smo kolektivno, ličili smo na pravi tim. Centar Ivana Brajković pokazala je koliko znači za našu ekipu, mada su sve igračice odigrale odlično u finišu i zaslužuju sve pohvale. Ne znamo puno o selekciji Švedske, ali četvrtfinale je ogroman motiv i verujem da nećemo razočarati”, istakao je selektor Srbije Zoran Kovačič.

Najbolje partije u dosadašnjem delu šampionata odigrale su kapiten Nataša Kovačević sa 25 poena, 7 skokova, 3 asistencije i 4 ukradene lopte, dok je Brajkovićeva pored 24 poena imala je i 14 skokova.

Srbija– Češka 89:81 (22:20, 17:23, 22:21, 28:17)
Srbija: Kovačević 25, Bošnjak, Vidaković, Stanković 7, Hadžibabić, Topuzović 4, Stanćev 16, Tošković 11, Vida, Vučković 2, Brajković 24, Đorđević.
Češka: Pohunkova, Duskova, Samkova 6, Vojtkova 11, Vjoralova 18, Brhelova 2, Salacova 23, Satoranska 14, Kozumplikova, Selucka 2, Noskova, Adamcova 5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: