Superkup Italije na B92!

U subotu, 6. avgusta u Pekingu igra se meč Superkupa Italije između šampiona Milana i osvajača Kupa Intere uz prenos na TV B92!

Izvor: B92

Petak, 29.07.2011.

11:20

Default images

Duel velikih milanskih rivala počinje u 14 časova po našem vremenu, a program na televiziji B92 počeće 15ak minuta ranije specijalnim studiom.

Inter je prošle sezone osvojio Superkup, ali je posle četiri sezone vladanja italijanskim fudbalom izgubio titulu upravo od Milana.

“Rosoneri“ su tako osvojili prvi domaći trofej od 2004. godine kada su bili šampioni i kada su poslednji put trijumfovali upavo u Superkupu.

Milan se znatno pojačao ouči nove sezone. U tim su stigli defanzivci Filip Mekses, Taje Taivo, golman Marko Amelija koji je prošle sezone bio na pozajmici, zatim Rikardo Fereira i Alberto Paloš, te mladi Stiven El Šaravaj.

Međutim, tim su napustili dugogodišnji plejmejker Andrea Pirlo, defanzicav Sokratis Papastopulos, Marek Jankulovski i Marko Borijelo koji je već bio pozajmljen Romi.

Milan je tokom pripremnog perioda odigrao tri meča, pobedio je Solbaiteze Arno sa 12:0 (Sedorf, Viskomi ag, Kasano, Valoti, Flamini, Ibrahimović, Paloši, Zambrota, Emanuelsom, Inzagi, Kimi), poražen je na penale od Bajerna (1:1 - Ibrahimović) i Internasionala (2:2 – Ibrahimović, Pato).

Inter je vladao italijanskim fudbalom od afere “Kalčopoli“, od tada je osvojio devet domaćih trofeja, ali je protekle sezone stigao samo do Kupa.

U novu sezonu ulazi sa sličnim timom ali novim trenerom jer je Brazilca Leonarda zamenio Đan Pijero Gasperini. Tim su pojačali golman Emilijano Vivijano, defenzivac Džonatan, te argntinski plejmejker Rikardo Alvares. Članovi “neroazura“ više nisu Marko Matereci, David Suazo, Husein Karja, Viktor Obina.

Tokom pripremnog perioda Inter je deklasirao Trentino i Mecokornu sa po 6.1, Kremoneze 4:1, dok je sa Galatasarajem igrao 0:0. Do duela sa Milanom očekuju ga mečevi protiv Seltika i Mančester Sitija u Dablinu 30. i 31. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: