Del Potro: Osećam da sam se vratio

Huan Martin del Potro se ove sezone vratio na teren posle povrede ručnog zgloba i kaže da je spreman da se vrati u vrh.

Izvor: B92, espn.co.uk

Ponedeljak, 25.07.2011.

21:46

Default images

Kao prekretnicu je naveo poraz od Nadala na Vimbldonu koji mu je dao samopouzdanje uprkos negativnom ishodu.

Ipak, nije sve išlo glatko. “Kada je bol tek počeo, mislio sam da mogu brzo da zalečim povredu. Igrao sam i dalje i sve se pogoršalo, pa sam počeo da mislim: ‘U redu, moram na operaciju. Hoću li igrati ponovo?’”

“Sada samo razmišljam u stilu: ‘Fizički sam dobro i na meni je da se izborim za mesto koje želim. U tom trenutku (posle meča sa Nadalom), zaista sam osetio da sam se vratio”, dodao je Argentinac.

Veliki poštovalac Del Potrove igre je legendarni Pit Sampras, osvajač 14 Grend slem titula.

“Ima servis ‘ubicu’ i volim što ravno udara lopticu, to nije lako za momka njwegove visine (198cm). Takođe mi se dopada njegov stav na terenu – ne plaši se pobede i nije ga strah da kaže da želi da bude u vrhu sa Đokovićem, Nadalom i Federerom. A deo tog stava jeste i da je spreman da preuzme rizik, u tom pogledu je pomalo sličan Federeru”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: