Bora počasni građanin Bajine Bašte

Proslavljeni srpski fudbalski trener Velibor Bora Milutinović proglašen je za počasnog gradjanina svog rodnog mesta, Bajine Bašte.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.07.2011.

14:37

Default images

Milutinović je sa pet različitih reprezentacija učestvovao na Svetskim prvenstvima.

Prve fudbalske korake napravio je u rodnom gradu, a zatim je karijeru gradio igrajući za OFK Beograd, Partizan, Monako, Nicu, Vintertur i meksički Pumas.

Kao selektor vodio je Meksiko na Mondijalu 1986, Kostariku 1990, SAD 1994, Nigeriju 1998 i Kinu 2002. godine. Osim toga radio je kao trener u San Lorencu, Udinezeu, Njujorku, Jamajci, Hondurasu i Iraku.

Milutinović zbog profesionalnih obaveza zbog profesionalnih obaveza u Kataru, gde trenutno radi kao savetnik i ambasador Svetskog prvenstva 2022. godine nije prisustvovao svečanoj sednici Skupštine opštine na kojoj je proglasen počasnim gradjaninom.

U Bajinoj Basti rodjena su i Borina dva starija brata, Miloš i Milorad, kojima je takodje fudbal obeležio život i proslavio ih širom sveta.

U čast braći Milutinović, sportski centar u Bajinoj Bašti od danas nosi njihovo ime, a stadion u okviru centra dobio je naziv "Miloš Milutinović - Plava čigra", po legendarnom fudbaleru Partizana i reprezentativcu, jedinom igraču na bivšim jugoslovenskim prostorima koji je nadimak dobio po stilu igre.

Svečanost otkrivanja table sa novim imenom centra upriličena je u okviru obeležavanja Dana opštine Bajina Bašta.
Tablu su svečano otkrili predsednik opštine Zlatan Jovanović i sin pokojnog Miloša, Uroš Milutinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: