Anderson: „Nisam varalica“

Fudbaler Partizana Anderson Markes obnovio je povredu odmah po dolasku u crno-bele, a za „Sportski žurnal“ demantuje da je bilo koga prevario.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.07.2011.

12:03

Default images

Pred meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona sa belgijskim Genkom, očekivalo se da će sve oči biti upre u brazilskog štopera, ali je situacija, ipak, potpuno drugačija.

Brazilac koji je došao iz Sao Kaetana je već na prvom treningu sa crno–belima obnovio povredu zadnje lože i neće moći da nastupa u utorak protiv Genka.

Poslednji meč sam odigrao 2. jula, protiv Sport Resifea. Osećao sam da me muči mišić leve noge, nije mi dozvoljavao da igram onako kako znam, na kraju sam morao i da tražim izmenu“, rekao je Anderson, „Rečeno mi je da će povreda biti zalečena za dve nedelje, tako je i bilo. Ili je bar tako delovalo. Za dve godine u Sao Kaetanu odigrao sam više od 100 utakmica, a to mi je bila jedina povreda. Došao sam u Partizan potpuno ubeđen da je povreda sanirana i da neće predstavljati nikakav smetnju“.

Na pitanje kakve su prognoze koliko će trajati oporavak, Anderson je rekao:

Sada sledi lagani rad i oporavak mišića. Mogu samo da obećam navijačima i klubu da ću dati sve od sebe da se što pre oporavim. Isto kao što bih dao maksimum da sam na terenu protiv Genka. Želim da naglasim da nisam kriv i da mi nije bila želja da prevarim klub na bilo koji način. Naravno, nije kriv ni bilo ko iz Partizana, jednostavno je splet okolnosti doveo da ispadne tako kako jeste, na veliku žalost svih nas“.

Umesto Andersona u poslednjem trenutku je došao Nemanja Rnić, a upitan koliko je spreman da se u budućnosti sa povratnikom u crno-beli dres bori za mesto u prvih 11, odgovario je:

Srećan sam što je klub našao rešenje u tako kratkom roku. Sve što sam postigao u životu postigao sam teškom borbom, takav sam po karakteru i za to nimalo ne brinem. Sada sam fokusiran na što brži oporavak, zatim ću klubu i navijačima pokazati šta sve mogu na terenu. Sve što trenutno tražim je strpljenje“.

Štoper je istakao da se preko interneta uverio da su navijači Partizana među najvernijima na svetu.

Retko koji klub u Brazilu može da se pohvali takvim navijačima. Jedva čekam da istrčim na teren i iz prve ruke doživim tu atmosferu“, naglasio je Anderson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: