Partizan deklasirao Škendiju – 4:0

Fudbaleri Partizana u Beogradu su pobedili Škendiju sa 4:0 (0:0) u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: B92

Sreda, 13.07.2011.

20:40

Default images

’Crno-beli’ su u prvom poluvremenu propustili nekoliko prilika, a golman Stojković je u 10. minutu odbranio penal Hasaniju.

Međutim, domaći su se razigrali i u nastavku zasluženo deklasirali rivala – mrežu je ’načeo’ Vukić, prednost je duplirao Eduardo, a potom su usledili pogodak Šćepovića i autogol Eminija. Revanš se igra sledećeg utorka u Skoplju.

Partizan je bolje počeo meč, a već u trećem minutu Volkov je prošao po levoj strani i izborio prekršaj. Međutim, gosti su se uspešno odbranili posle centaršuta Vukića, baš kao i posle Babovićevog ubacivanja dva minuta kasnije.

Prvi ozbiljniji napad gostiju iz Tetova završio se vrlo loše za Partizan. Posle centaršuta sa desne strane, Huseini je pogodio Babovića u telo u pokušaju da ga prebaci, a sudija Kučin iz Kazahstana napravio je veliku grešku i dosudio jedanaesterac.
Međutim, golman Stojković ’pročitao’ je Hasanija i odbranio njegov udarac koji je išao u donji desni ugao.

Partizan je uglavnom držao loptu u nogama i pokušavao je preko bokova da dođe do gola rivala. Izveli su ’crno-beli’ i pet kornera, ali još nisu uspeli da stvore stopostotnu priliku za gol, a Vukić i Kamara su udarcima sa distance ugrozili gol Škendije.

Tako je bilo sve do 31. minuta, kada je Partizan stvorio najbolju šansu u dotadašnjem toku meča – Medo Kamara je poslao odličnu loptu kroz sredinu za Eduarda, Brazilac se oslobodio čuvara i šutirao levom nogom, ali je njegov udarac odbranio golman Zendeli.

Dva minuta kasnije Eduardo je posle dodavanja Šećpovića šutirao iskosa sa desne strane slabijom, desnom nogom, a lopta je završila pored gola.
Partizan je sve jače i sve ozbiljnije pritiskao gol protivnika – prvo je Babovićev udarac sa distance u 35. minutu odbranio Zendeli. Zatim je Vukić centrirao sa desne strane, Volkov je pravovremeno utrčao, ali je lopta posle njegovog udarca glavom završila malo pored leve stative.

Drugo poluvreme počelo je na isti način kako se prvo završilo – ofanzivom Partizana. Eduardo je promašio solidnu priliku, ali je tim Aleksandra Stanojevića u 47. minutu stigao do željenog vođstva – Eduardo je centrirao po zemlji sa leve strane, Kuculi je intervenisao ispred Šćepovića, ali je na pravom mestu bio Zvonimir Vukić i sa 5m je sproveo loptu u mrežu (1:0).

’Crno-beli’ su potpuno kontrolisali sredinu terena, još jedan gol ’visio’ je u vazduhu, a navijači su ga dočekali u 58. minutu – Aksentijević je prošao i prosledio loptu do Eduarda, a Brazilac je sjajno zagradio svog čuvara i precizno poslao loptu u donji desni ugao Zendelijevog gola (2:0).

Partizan je i dalje napadao, a gol Šćepovića poništen je zbog ofsajda. U 68. minutu Tomić je odlično šutirao tek što je ušao u igru, ali je Zendeli izbio loptu u korner.
U 74. minutu navijači beogradskog tima ponovo su imali razlog da se raduju – sudija je pustio prednost posle prekršaja nad Vukićem, a loptu je pokupio Marko Šćepović, protrčao pored dvojice protivničkih igrača, a zatim je zaobišao i golmana i plasirao loptu u mrežu za 3:0.

Gosti su delovali pogubljeno na terenu, a Partizan je bio u naletu. U igru je umesto Eduarda ušao Jovančić, pojačanje iz Rada, a njegov prvi kontakt sa loptom pretvoren je u pogodak – Jovančić je posle dodavanja Vukića pokušao da centrira, ali je Emini loptu skrenuo u mrežu (4:0).

I do kraja meča Partizan je bio bolji tim, propustio je još nekoliko poluprilika, ali četiri gola prednosti trebalo bi da budu dovoljna zaliha pred revanš u Makedoniji sledećeg utorka.

Partizan (Srbija) – Škendija (Makedonija) 4:0
Vukić 47, Eduardo 58, Šćepović 73, Emini 76 (ag)

Partizan: Stojković– Aksentijević, Volkov, Ivanov, Ranković – Medo, Ilić (Tomić 67'), Vukić, Babović – Šćepović (Marković 87'), Eduardo (Jovančić 76').
Škendija: Zendeli, Mustafi, Kuculi, Redžepi (Nafiju 67'), Hasani, Sali, Elmazovski (Neziri 84'), Emini, Nikitović, Huseini (Selmani 90), Beriša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

263 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: