Nadal i Delpo oprezni pred derbi

Rafael Nadal izjavio je da zna šta ga čeka na duelu osmine finala protiv Argentinca Huana Martina del Potra.

Izvor: B92

Nedelja, 26.06.2011.

18:26

Default images

Visoki Argentinac bio je četvrti igrač sveta kada je osvojio US open 2009. godine, ali se nakon toga povredio i propustio je skoro godinu dana.

“Mislim da on ima veoma dobar servis i odlične udarce sa osnovne linije. On je kompletan igrač”, rekao je Nadal koji pokušava da osvoji Vimbldon treći put u karijeri.

“Uvek je veliki izazov igrati protiv njega. On je veoma težak protivnik i jedan od najboljih tenisera sveta. Njegov renking je mnogo bolji nego što to ATP lista pokazuje, nivo njegove igre je mnogo bolji od njegove trenutne pozicije.

Kada je zdrav, on je jedan od pet najboljih igrača sveta. Nisam imao sreće sa žrebom jer moram već u osmini finala da igram protiv Del Potra, ali šta da se radi. Moraću da igram na najvišem nivou ukoliko želim da pobedim”, rekao je prvi teniser sveta.
Međutim, posle napornog oporavka, 198 centimetara visoki Del Potro uspeo je da zaigra ponovo sjajno, i sada je na pragu ulaska među najboljih 20 tenisera sveta.

“Nije lako biti među pet najboljih na svetu, ali ja popravljam svoju igru iz dana u dan. To je dobar znak za budućnost. Ja naravno želim da budem na vrhu što pre, ali to je dugačak, dugačak put”, rekao je 22-godišnjak nakon pobede nad Žilom Simonom.

Nadal u prva tri kola nije izgubio nijedan set, i Del Potro zna šta ga čeka u ponedeljak.

“Naravno, u ponedeljak ću igrati protiv najboljeg tenisera sveta u ovom trenutku. Protiv njega ću morati da igram neverovatan tenis. Protiv njega morate sve da uradite savršeno i onda možda dobijete malu priliku. Ali, ovo je prvi put da igram osminu finala Vimbldona i to će za mene biti poseban momenat”, rekao je Argentinac.

Španac i Argentinac su do sada odigrali osam međusobnih duela od kojih je pet pripalo Nadalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: