Đoković: "Sazreo sam"

Novak Đoković bio je siguran i u drugom kolu Vimbldona i treći put ove godine pobedio Južnoafrikanca Kevina Andersona.

Izvor: AK

Četvrtak, 23.06.2011.

19:17

Default images

“Zadovoljan sam sa prva dva kola na Vimbldonu. Ne mogu tražiti više. Fizički se odlično osećam na terenu. Dobro riterniram, što je važno, efikasan sam na servisu i precizan što je bitnije od brzine”, rekao je drugi reket sveta.

Ono što Đoković ističe kao bitno ove godine je njegov drugačiji mentalni pristup na Vimbldonu.

“Imam drugačiji pristup nego prethodnih godina. Očigledno to je zbog serije od 43 meča bez poraza koju sam imao, moje samopouzdanje je ogromno. Lakše mi je da izađem na teren jer više verujem u sebe. To je sada u mom umu, izlazim na teren i trudim se da igram najbolje što mogu bez obzira ko je sa druge strane mreže”, rekao je Đoković.

Može se primetiti i da Đoković mnogo bolje kontroliše svoje emocije.

“To je deo mog karaktera. Ja sam veoma emotivan, ali očigledno je da sam tokom prethodnih godina naučio kako da kontrolišem emocije”.

Međutim, 24-godišnji srpski teniser ne želi da izdvoji ni jednu pojedinost kao ključnu za njegove sjajne partije.

“Mislim da sve ide zajedno, psihički i fizički sam bolji, mnogo mudriji na terenu. Sazreo sam. Imam pet- šest profesionalnih godina iza sebe što je mnogo. Naučio sam ponešto tokom tog vremena”.

Zrelost je neprocenjiva korist bez obzira na godine. To bi mogao da bude velika prednost za Đokovića koji bi sledeće nedelje mogao da se sastane sa šestostrukim šampionom Vimbldona Rodžerom Federerom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: