WB: Date-Krum namučila Venus

Amerikanka Venus Vilijams uz dosta muke slavila je protiv Kimiko Date-Krum iz Japana i došla do plasmana u treće kolo Vimbldona.

Izvor: B92

Sreda, 22.06.2011.

17:58

Default images

Petostruka osvajačica Vimbldona trijumfovala je sa 6:7 (6:8), 6:3, 8:6, posle dva sata i 57 minuta igre.

U trećoj rundi, starija od sestara Vilijams sastaje se sa Marijom Hose Martines Sančes iz Španije, koja je na startu eliminisala Jelenu Janković, a potom i Rumunku Moniku Nikulesku sa 6:3, 6:0.

Dok je kiša odložila mečeve na ostalim terenima, Vilijamsova i Date-Krum su na vreme počele svoj meč na Centralnom terenu, na kojem je bio aktiviran pokretni krov.

Japanska veteranka je odlično počela meč, povela je sa 5:1, ali je, ipak, dozvolila Vilijamsovoj da se vrati u igru, ali ne i da preokrene. Date-Krum je dobila prvi set posle velike borbe u taj brejku, a Amerikanka joj je uzvratila i na startu drugog seta došla do brejka, koji je zadržala do kraja i izjednačila.

U odlučujućem setu, viđena je velika borba, igrao se gem za gem, sve do 14. gema, kada je Vilijamsova iskoristila meč loptu i pobedila Japanku, koja je 1996. godine igrala u polufinalu Vimbldona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: