Dupla kruna za "crno-bele"!

Fudbaleri Partizana osvojili su duplu krunu u sezoni 2010/2011 jer su kolo pre kraja JSL potvrdili četvrtu uzastopnu titulu šampiona Srbije.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Sreda, 25.05.2011.

19:32

Default images

“Crno-beli” su po nevremenu u Čačku osvojili neophodan bod protiv Metalca sa 1:1 i osvojili 23. trofej nacionalnog šampiona.

Partizan je titulu potvrdio u 51. minutu kada je Stefan Babović glavom pretvorio centaršut Nemanje Tomića u gol, a bod Metalcu doneo je Misdongard Betoligar, 15 minuta pre kraja meča.

“Crno-beli” su od samo starta meča u Čačku krenuli sa presingom na igru rivala i potpuno kontrolisali meč. Ipak, i pored pritiska gostiju Metalac je imao prvu šansu na meču jer je u 13. minutu Stojković morao da interveniše posle udarca glavom rivala.

Usledio je nastavak dominacije Partizana, ali je odbrana Metalca uspešno zaustavljala pokušaje Ilijeva, Davidova i Babovića.

U 27. minutu “crno-beli” kreiraju najbolju akciju, Tomić je razmenio dupli pas sa Tejgom, ostao slobodan na ivici kaznenog prostora, ali je slabo šutirao te prebacio loptu preko gola.
Beta
Usledilo je nekoliko pokušaja domaćina dubinskim loptama na Betoligana, ali bez uspeha, pa je poluvremen završeno bez golova, iako je Partizan čak 80% vremena kontrolisao loptu.

“Crno-beli” su nastavili sa pritiskom i u nastavku, i to je konačno donelo rezultat u 51. minutu. Tomić je sa leve strane ubacio loptu u kazneni, a Stefan Babović u naletu glavom udario loptu i zatresao mrežu tima iz Gornjeg Milanovca.

Odmah posle gola Aleksandar Stanojević je pojačao vezni red zamenivši Princa Tejga sa Zvonimirom Vukićem. Usledio
je period mirne igre, Stanojević je u igru uveo i Sašu Ilića, a u 65. minutu i Radosava Petrovića koji je morao da zameni povređenog Mohameda “Medu” Kamaru.

Domaći su konačno došli do daha i organizovali nekoliko akcija, da bi u 74. minutu stigli i go izjednačenja. Simović je prošao po levoj strani, ubacio loptu u kaznien gde ju je dobio Betoligar koji je lako sa nekoliko metara savladao Stojkovića.

Do kraja meča vodila se borba na sredini terena, domaći su pokušali da organizuju nekoliko kontri, ali ih je lako zaustavila odbrana “crno-belih”.

Partizan je osvojio bod i stuigao do četvrte uzastopne titule i duple krune čime je nastavio apsolutnu dominaciju u srpskom fudbalu.



Metalac: Bogunović – Petar Pavlović, Antonić, Otašević, Bajić - Gojak, Krnjinac, Simović, Predrag Pavlović - Stanojlović (Abel 53’), Betonligar

Partizan: Stojković - Miljković, Savić, Jovanović, Davidov - Medo (Petrović 67’), Tomić, Babović, Smiljanić - Iliev, Tejgo (Vukić 52’)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

131 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: