Rim: Šarapova osvojila 23. trofej

Ruska teniserka Marija Šarapova pobednica je turnira u Rimu, pošto je u finalu savladala Samantu Stosur iz Australije sa 6:2, 6:4.

Izvor: B92

Nedelja, 15.05.2011.

18:37

Default images

Šarapovoj je to 23. titula u karijeri, treća na šljaci i prva od maja prošle godine, kada je bila najbolja u Strazburu.

Stosurova je tokom celog meča previše grešila, a Šarapova je igrala sasvim dobro i, posle eliminacije Karoline Voznijacki, dobila je i Australijanku i osvojila trofej.

Stosurova, koja je tokom celog prethodnog dela turnira samo dva puta izgubila gem na svoj servis, očajno je počela meč i dva puta u nizu Šarapova joj je oduzela servis i povela sa 3:0 za samo osam minuta. Neverovatan je podatak da je Australijanka uzela samo jedan poen u ta tri gema.

Ruskinja je zatim osvojila još jedan gem, a tek onda je Stosurova nešto dubljim lopticama naterala rivalku na greške i skinula nulu sa semafora (4:1).

Iako je Australijanka potom napravila brejk, Šarapova je uzvratila istom merom i osvojila prvi set za 32 minuta igre. Stosurova je napravila 14 neiznuđenih grešaka u prvom setu, što je bilo presudno.

U drugom setu teniserke su razmenile po brejk na startu, a Ruskinja je u petom gemu napravila novi brejk koji se ispostavio ključnim jer do kraja Australijanka nije bila ni blizu brejka – 6:2, 6:4 za jedan sat i 23 minuta igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: