SO: Ekspres Janko u četvrtfinalu

Sedmi nosilac Janko Tipsarević deklasirao je Mišu Zvereva 6:2, 6:0 u drugom kolu Srbija opena u Beogradu za 54 minuta igre.

Izvor: SO

Četvrtak, 28.04.2011.

18:13

Default images

To je treći trijumf Tipsarevića u isto toliko okršaja sa nemačkim teniserom.

Meč je bio sušta suprotnost duelu sa Nišikorijem kada se Janko dosta mučio, pošto je sada bio superioran tokom celog meča i brzo došao do pobede. Za plasman u polufinale Tipsarević će se boriti sa Somdevom Devarmanom, koji je sa 2-1 u setovima eliminisao trećeg nosioca Giljermo-Garsiju Lopesa.

Već na početku Janko pravi brejk – prvo je Zverev pogrešio iz forhenda i dao rivalu brejk loptu, a zatim je Tipsarević napadom po dijagonali osvojio prvi gem na meču.

Janko je nastavio sa agresivnom igrom i bez problema je materijalizovao brejk – 2:0. Baš kao i u prethodna dva njihova meča, Tipsarević je bio superioran sa osnovne linije i ubrzo je napravio novi brejk (4:1).

Za razliku od prvog meča sa Nišikorijem, kada je doduše bio i povređen, Janko je igrao sa mnogo više samopouzdanja i završio je prvi set za 29 minuta igre (6:2).

U istom ritmu Tipsarević je nastavio i u drugom setu, a Zverev nije mogao da pronađe način da mu se suprotstavi. Već za 15-ak minuta igre u drugom setu srpski teniser je stvorio nedostižnih 4:0. Potom je Janko bez poteškoća priveo posao kraju i plasirao se u četvrtfinale.

Somdev Devarman, naredni Jankov suparnik, ima 26 godina, ali je profesionalac postao tek 2008. godine jer je prethodno želeo da završi fakultet. Trenutno je 71. teniser na ATP listi, što mu je i najbolji plasman u karijeri.

Od turnira je do sada imao prihod nešto više od pola miliona dolara, još nema trofej na najvišem nivou, ali je bio vicešampion u Ćenaju 2009. i u Johanezburgu ove godine.

Do sada su igrali tri puta, a oba duela prošle godine dobio je Tipsarević – u Čenaju je bilo 6:2, 6:1, a u Los Anđelesu 7:6, 6:2. Međutim, Indijac je bio bolji u jedinom okršaju ove sezone – u Dejvis kupu je bilo 7:5, 7:5, 7:6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: