Goran Đoković za B92: "Potrudili se da budemo najbolji"

Najbolji srpski teniseri ove nedelje bili su slobodni, a već od ponedeljka beogradska publika imaće prilike da ih vidi sve u akcije. Treće izdanje "Srbija Opena“ biće održano na istom mestu kao i prethodna dva, na teniskim terenima kompleksa "Milan Gale Muškatirović“ na Dorćolu. Tim povodom gost Sportskog pregleda B92 je bio Goran Đoković, direktor beogradskog turnira, koji je potvrdio da se najbolji srpski teniser Novak Đoković u potpunosti oporavio od povrede.

Izvor: B92

Sreda, 20.04.2011.

21:32

Default images

"Novak se oporavio, on je morao da uzme pauzu posle svih sjajnih rezultata, i očekujemo nastavak njegove serije i spektakularne do sada. Nadam se da će ući u maj nepobeđen“.

Prvi turnir „Srbija Open“ bio je odličan, drugi su pokvarili vremenski uslovi, a treći je sada pred nama.

"Već je to postala rutina, ono što imamo u planu i što želimo da unapredimo je kompletan sadržaj van tenisa. Što se tiče tenisa, tu je Novak, tu je Viktor, Janko, Dejvis kup reprezentacija, mi smo ponosni što su svi zajedno tu tu. Oni su se opredelili da igraju u Beogradu i da budu sa svima nama, još jednom svi proslavimo titulu, a povod je "Srbija Open“ po treći put, i da se predstavimo svetu u jednom novom svetlu, sa velikim interesovanjem svih svetskih medija, imamo već 400 najava. Ono što želimo da naglasimo ove godine su van teniske aktivnosti, da građani Beograda i Srbije provedu lepe dane, imaćemo razna dešavanja, i pozivamo sve da dođu“.
www.serbiaopen.rs
Na pitanje kako bi turnir mogao da privuče ljubitelje tenisa, koji nisu navikli da idu na mečeve, Đoković je rekao:

"Upravo je to što bismo želeli da promenimo. Na jednom Rolan Garosu bude i po 800.000 ljudi, oni žele da imaju i preko milion, a naša želja je da budemo na nivou prve godine kada je bilo oko 100.000 ljudi na Dorćolu. Turnir i sve aktivnosti oko tenisa traju devet dana, u ponedeljak je otvaranje, Novak će biti tamo, i pozivam sve ljude da dođu, da budu zajedno sa nama. Na kraju, tenis se igra zbog publike i teniserima, posebno našima, biće sigurno prijatnije da ih publika podrži u svim ovim naporima koje su imali. Oni energiju koju imaju u svojim nastupima crpe iz emocija koje ima srpski narod prema njima“.

Tereni pored Centralnog će biti otvoreni za publiku, a pitanje je kako svi ljubitelji mogu da dođu do ulaznica.

"Imamo želju i volju da se približimo svima i upravo iz toga imamo popuste za porodične dolaske. Želimo da bude pristupačno, svi imaju otvoren pristup terenima 1 i 2. Na primer, ako Janko igra na Centralnom, Viktor u tom trenutku može da igra na terenu 1 i tamo potpuno besplatno može da se gleda jedan teniski spektakl“.
Ceremonija 2010 (www.serbiaopen.rs)
Paralelno sa "Srbija Openom“ igraju se još dva turnira iz serije 250, ali je mišljenje da je najbolja grupa igrača odlučila da igra u Beogradu.

"Imamo desetoricu igrača iz prvih 50, poslednju vajld kartu je dobio Gulbis. Mi smo se zaista potrudili da dovedemo dobre igrače, da to stvarno bude spektakl, i mislim da smo uspeli, da smo najbolji u kategoriji 250, sa imenima i rejtingom igrača koji učestvuju na turniru“.

Za kraj komentar na fantastične igre svog bratanca.

"Novaku se sve skockalo, ja sam siguran da je tome razlog veliki uspeh u Dejvis kupu. Da je on osetio pripadnost, da je na kraju krajeva, postao prvak sveta u tenisu, bez obzira što je to bilo ekipno. I Francuzi gde god da se pojavimo pitaju ’šta je bilo, šta se desilo’, ja sam im rekao šansa je sada i na vama je da dođete do finala, mi ćemo vas tamo čekati, pa ćete imati priliku za revanš. Mislim da je to razlog, da je sazreo i kao sportista i kao čovek i krenuo u jednu, stvarno neviđenu seriju“, rekao je za B92 Goran Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: