Liverpul ipak dobio Endija Kerola

Premijerligaš Njukasl je prihvatio ponudu Liverpula za napadača Endija Kerola i sa 35 miliona funti oborio klupski transfer rekord.

Izvor: AK

Ponedeljak, 31.01.2011.

18:39

Default images

Liverpul je na svom sajtu potvrdio da je Njukasl prihvatio ponudu, iako je samo nekoliko sati ranije odbio 30 miliona funti za svog napadača.

Međutim, Kerol, koji je eksplodirao ove sezone u "crno-belom" dresu, tražio je od “svraka“ da ga puste da ide, pa je predsednik Majkl Ešli na kraju popustio.

Kerol će tako verovatno biti zamena za Fernanda Toresa koji je tražio od “redsa“ da ga prodaju Čelsiju koji je ponudio 50 miliona funti. Liverpul je pre nekoliko dana doveo napadača Ajaksa Luisa Suaresa za 23 miliona funti.

Iako je još uvek nezvanično, Liverpul je pojačao i vezni red sa fudbalerom Blekpula Čarlijem Adamom čiji bi transfer trebalo da iznosi oko 10 miliona funti.

Prelazak Kerola u Liverpul je trenutno najveći transfer zimskog prelaznog roka, ali i najveći transfer u Britaniji. Mančester Siti je držao prethodni rekord u januaru sa Edinom Džekom koji je Volfzburgu plaćen 27 miliona finti (32 miliona evra). Najveći transfer na Ostrvu bio je prelazak Bugarina Dimitra Berbatova iz Totenhema u Mančester junajted za 31 milion funti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: