B92: I Adijah u Humskoj do leta?

Još jedan reprezentativac Gane, Dominik Adijah, provešće prolećnu polusezonu u Humskoj, saznaje B92.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.01.2011.

12:47

Default images

U toku su pregovori uprava Partizana i Milana jer je mladi fudbaler koji igra za Ređinu igrač 'rosonera'.

Adijah je rođen 29. novembra 1989. godine, klasičan je napadač, a bio je učesnik SP u Južnoj Africi. Počeo je u Fejenordu, vratio se u Ganu, u Harts of Oak, a posle dve godine u norveškom Fredrikstadu, 2. januara 2010. potpisao je ugovor sa Milanom.

Adijah je bio najbolji igrač i strelac Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina 2009, ekipa koju je predvodio osvojila je titulu prvaka sveta. Na prethodnom Svetskom prvenstvu imao je priliku da uđe u istoriju ali je njegov udarac rukom zaustavio Suares pa je Gana, posle promašaja gijana sa penala, ostala bez polufinala.

Tokom jeseni je odigrao 12 utakmica i postigao dva gola za Ređinu. Iako je letos pozajmljen Ređini, Adijah, prema dostupnim informacijama, može da promeni sredinu jer nije u 2010. igrao zvanične utakmice za Milan.

Partizan je u ovom prelaznom roku angažovao još jednog reprezentativca Gane, Princa Tagoea, koji će u ponedeljak popodne biti i zvanično predstavljen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: