AK: Japan - Australija u finalu

Fudbalske reprezentacije Japana i Australije igraće u finalu Azijskog kupa, koji se održava u Kataru.

Izvor: ÈŽ

Utorak, 25.01.2011.

17:15

Default images

Japan je u prvom polufinalu posle boljeg izvođenja penala savladao Južnu Koreju sa 3:0.

Nakon regularnog toka bilo je 1:1, dok je rezultat posle produžetaka bio 2:2. U drugom polufinalu nije bilo neizvesnosti pošto je Australija pobedila Uzbekistan sa 6:0. Finalni meč na programu je u subotu.

To je bio i najpošteniji ishod meča koji su mogle da presude greške glavnog sudije. Južna Koreja je povela u 21, minutu kada je Ki bio precizan sa bele tačke. Prvi penal na meču opravdano je dosuđen, jer su dva igrača Japana načinila očigledan prekršaj nad Jongom u kaznenom prostoru.

Posle sjajne akcije u tri poteza, Japan je došao do izjednačenja u 36. minutu, strelac je bio Maeda. Rezultat regularnog dela meča bio je 1:1.

Onda je u produžecima na scenu stupio glavni sudija, koji je prvo dosudio nepostojeći penal za Japan u 96. minutu. Igrač japanske selekcije je srušen tik ispred kaznenog prostora, ali je penal ipak dosuđen. Izveo ga je Honda, ali je golman Koreje odbranio. Na odbijenu loptu natrčao je Hosogava, koji je, učinolo se, ušao u šesnaesterac pre izvođenja kaznenog udarca.

Ipak, Koreja je uspela da izjednači u 120. minutu preko Hvang Je Vona, posle velike gužve u šesnaestercu.

Prišlo se izbođenju penala, gde je briljirao golman Japana sa dve odbrane, Korejci su jedan penal promašili, dovoljno za poraz.



Australija je na stadionu "Kalifa" očitala lekciju reprezentaciji Uzbekistana, koja se prvi put pojavila u polufinalu kontinentalnog prvenstva. Ekipa koja je "zagorčala život" selekciji Srbije na prvenstvu sveta u Južnoj Africi prikazala je danas spektakularan fudbal, tako da pitanje pobednika nijednog trenutka nije dolazilo u pitanje.

Uzbekistan nije uspeo da postigne ni počasni gol, a ubedljiv trijumf Australija je izborila pogocima Kjuela u 5, Ognjenovskog u 34, Kernija u 65, Emertona u 74, Valerija u 82- i Kruzea u 83. minutu.

U finalu prvenstva Azije Japan i Australija se sastaju 29. januara od 16 časova na stadionu "Kalifa", a dan ranije Južna Koreja i Uzbekistan igraju za 3. mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: