SP: Srbija pala u nastavku

Rukometna reprezentacija Srbije izgubila je od domaćina Švedske sa 28:24 (12:13), u prvom meču četvrtfinalne grupe na Svetskom prvenstvu.

Izvor: AG

Subota, 22.01.2011.

19:46

Default images

Ovim porazom tim Veselina Vukovića izgubio je šansu za plasman u polufinale turnira.

Srbija je odigrala veoma dobro prvo i slabo drugo poluvreme, pa je domaćin na kraju stigao do pobede koja ga ostavlja u trci za polufinale.

Treba spomenuti i da su Šveđani imali očekivanu pomoć sudija, pogotovo početkom drugog dela, ali upravo je na to i upozoravao selektor Srbije, pa norveške sudije ne mogu biti preveliki izgovor za slabo izdanje našeg tima u drugih 30 minuta.

Naredni duel Srbija igra već u nedelju od 20 časova i 15 minuta kada će protivnik našim rukometašima biti Poljska.

Po pet golova za našu selekciju postigli su Momir Ilić i Marko Vujin, četiri je dao Ivan Nikčević, a po tri Žarko Šešum i Rastko Stojković. U ekipi Švedske nezaustavljiv je bio Kim Ekdal sa šest golova uz samo jedan promašaj, pet je dao Oskar Karlen, a četiri Jonas Larholm.
Srbija je dobro počela meč, pa je prva i došla do dva gola prednosti, u 11. minutu bilo je 7:5. Šveđani su predvođeni Ekbergom uspeli da preokrenu i povedu sa 10:9, ali naš tim je do poluvremena postigao još četiri gola (13:12).

Već posle 70-ak sekundi nastavka Šveđani su uspeli da postignu tri gola, što zbog prestrogih isljučenja, što zbog slabe igre naše selekcije. U nastavku meča Srbija je jurila vođstvo domaćina i, iako je u dva navrata i povela (18:17 i 20:19), nije mogla da slomi otpor motivisanih Šveđana.

U poslednjih deset minuta naši rukometaši su potpuno pali, pa je domaćin na kraju ipak dosta lako došao do bodova.

Srbija - Švedska 24:28

Sedmerci: Srbija 3 (3), Švedska 5 (4), isključenja: Srbija 10, Švedska 8 minuta.

Srbija: Šešum 3, Vujin 8 (3), Nikčević 4, Churković, Toskić 1, Stanić, Ilić 5, Bojinović, Marković, Marjanac, Prodanović, Stojković 3, Rnić, Vilovski, Vučković, Stanković.
Švedska: Matijas Anderson , Gustafson, Kim Anderson 2, Kalman 1, Jernemir, Lenartson, Ekberg 6 (3), Doder 2, Arenijus 2, Larholm 4, Karlen 5, Karlson, Sjelstrand, Larson, Peterson, Ekdal 6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: