Het-trik Balotelija, gosti odlični

U prvim mečevima 20. kola Premijer lige Mančester siti i Totenhem ostvarili su pobede na domaćem terenu, dok su u gostima slavili, Fulam, Blekpul i Blekburn.

Izvor: AK

Utorak, 28.12.2010.

18:05

Default images

Siti je zahvaljujući het-triku Marija Balotelija sa 4:0 savladao Aston Vilu, dok je Totenhem sa igračem manje nadigrao Njukasl 2:0.

Fulam je za deset minuta stigao do identične pobede u Stouku, a Di Džej Kembel je sa dva gola doneo tri boda Blekpulu protiv Sanderlenda. Sigurnu pobedu u gostima ostvario je i Blekburn sa 3:1 protiv Vest Bromviča u Birmingemu.

Mančester siti ostvario je četvrtu pobedu u poslednjih pet kola i postao lider Premijr ligi bar do utorka veče. Italijan Mario Baloteli realizovao je dva penala i pokupio otpadak posle šuta Davida Silve za het-trik protiv nemoćne Aston Vile čiju je mrežu zatresao i Džoelon Leskot. Vila je četvrti pupt izgubila u poslednjih pet kola pa je blizu zone ispadanja.
Beta
Totenhem je imao problema da probije organizovanu odbranu Njukasla na “Vajt Hart Lejnu“, ali je u drugom poluvremenu sve došlo na svoje mesto. U 57. minutu brzonogi Aron Lenon je konačno savladao Krula, a nova tri boda “Spursima“ bezbedio je Geret Bejl sjanim golom u svom stilu deset minuta pre kraja.

Blekburn je sa 3:1 savladao VBA u Birmingemu. Dva gola postigao je Hrvat Nikola Kalinić koji je posle drugog gola dobio crveni karton, a jednom je mrežu domaćina pogodio i El Hađi Dijuf. Džerom Tomas je u 17. minutu doneo Vest Bromu izjednačenje, ali je više od toga domaćin nije uradio.
Beta
Fulam i Blekpul su sa po 2:0 slavili u Stouku i Sanderlednu što bi se moglo smatrati malim iznenađenjima. Beird je sa dva gola u prvih deset minuta doneo Fulamu prvu pobedu posle osam mečeva bez trijumfa, dok je i Blekpul imao dvostrukog strelaca, Kembela koji je pogađao u drugom poluvremenu.

Kasnije Everton gostuje Vest Hemu, dok Birmingem dočekuje Mančester junajted. U sredu Anćeloti sa Čelsijem traži spas protiv Blotona, dok raspoloženi Arsenal gostuje Viganu. Liverpul dočekuje Vulverhempton. Jedini meč bez pobednika odigran je na "Apton Parku" gde su Vest Hem i Everton remizirali 1:1. U 16. minutu Toni Hibert je autoglom doneo prednost "čekićarima", a bod "karamelama" osvojio je Koleman u završnici prvog poluvremena.

Premijer liga, 20. kolo:
Mančester siti – Aston Vila 4:0 (3:0)
Baloteli 8p, 27, 55p, Leskot 13
Stouk siti – Fulam 0:2 (0:2)
Beird 4, 10
Sanderlend – Blekpul 0:2 (0:0)
Kembel 50, 90
Totenhem – Njukasl 2:0 (0:0)
Lenon 57, Bejl 81
Vest Bromvič – Blekburn 1:3 (0:1)
Tomsa 17 - Kalinić 3, 53, Dijuf 53
Vest Hem – Everton 1:1 (1:1)
Hibert 16ag - Koleman 42
Birmingem – Mančester junajted 1:1 (0:0)
Bojer 89 - Berbatov 58

sreda:
20:45h Čelsi – Bolton
20:45h Vigan – Arsenal
21.00h Liverpul – Vulverhempton

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: