Sve veća podrška za zimski Mundijal

Predsednik Azijske konfederacije Mohamed bin Hamam ocenio da bi Katar lako organizovao SP i ujulu, ali da bi održavanje turnira tokom zime bilo bolje za igrače.

Izvor: B92

Utorak, 28.12.2010.

11:03

Default images

Član Izvršnog komiteta Svetske fudbalske federacije (FIFA) naveo je da bi igranje u zimskim mesecima posebno odgovaralo fudbalerima, jer bi oni bili u "boljoj formi" i neiscrpljeni posle naporne sezone u kojoj neki igraju i do 60 utakmica.

Zimska pauza u većini šampionata omogućila bi laku organizaciju turnira, barem prema rečima Bin Hamama, koji je iz Katara.

"Domaćini bi savršeno organizovali turnir i u junu i julu, ali bi njegovo održavanje u januaru bilo rešenje u kome bi svi bili na dobitku", rekao je Bin Hamam.

Temperature u Kataru tokom leta gotovo uvek prevazilaze 40 stepeni celzijusa, pa su mnogi funkcioneri FIFA podržali ideju da se promeni
termin igranja Mundijala.

Načelni pristanak dali su i predsednik FIFA Sep Blater, generalni sekretar te organizacije Žerom Valke, kao i predsednik Evropske fudbalske federacije Mišel Platini.

Problem je, medjutim, obavezna promena medjunarodnog kalendara koju bi morali da odobore svi nacionalni savezi i uprave liga.Organizatori turnira iz Katara još nisu zvanično tražili promenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: