Veber vozio pred 150.000 ljudi

Vozač Red Bula Mark Veber provozao je svoj bolid u Bangkoku pred 150.000 ljudi.

Izvor: B92

Subota, 18.12.2010.

20:21

Default images

Australijanac je u petak prvo posetio kralja Tajlanda Bumidola Adulijadeja, pre nego što je u subotu provozao svoj bolid ulicama u centru Bangkoka povodom 84. rođendana Njegovog kraljevskog visočanstva.

Veber, koji je u ovogodišnjem šampionatu Formule 1 zauzeo treće mesto, posle prvobitne vožnje vratio se ponovo na stazu, ali ovoga puta sa zastavom Tajlanda.

Iako će se mnogi pitati zašto je baš Veber vozio ulicama glavnog grada Tajlanda, to nije nimalo slučajno. Razlog za to je što je Red Bul delom tajlandska kompanija, a baš u Bangkoku je Ditrih Matešić dobio ideju za svoj energetski napitak. Uz to, pola akcija kompanije, čije je sedište u Austriji, se nalazi u posedu tajlandskog biznismena Čalea Juvidjue.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: