Šta se dešava sa srpskim bob timom?

Pre, tokom i posle Zimskih Olimpijskih igara u Vankuveru najveću pažnju od svih srpskih takmičara privukao je bob tim. Zahvaljujući bilbordima širom zemlje i 18. mesta na ‘stazi smrti’ na Visleru, krajem februara i početkom marta svi su pričali samo o srpskim četvorosedu. Ipak, vrlo brzo svi su zaboravili na srpski četvorosed, a jedan od razloga bio je što se zimska sezona završila. Nova sezona je počela, ali je budućnost boba u Srbiji potpuno neizvesna…

Izvor: Jelena Trajkoviæ

Petak, 03.12.2010.

11:59

Default images

Iako je mnoge zatekla vest da će Srbija u Vankuveru imati i predstavnike u bobu, oni su sve iznenadili i izborili 18. mesto na svetu. Srpska posada, koja je tada nastupala u sastavu Vuk Rađenović, Slobodan Matijević, Miloš Savić i Igor Šarčević, bila je jedna je od samo pet koje se nisu prevrnule na ’stazi smrti’, kako je mnogi nazivaju, a malo je onih koji nisu ispratili njihov uspeh na Igrama.

Odmah posle Vankuvera gost B92 bio je pilot i kapiten bob tima Srbije Vuk Rađenović, koji je istakao kako su se apetiti povećali i da mnogi od bob tima očekuju da tek postigne velike uspehe.
Bilo bi žalosno da se apetiti ne povećavaju. Ne treba se zadovoljiti ni sa čim. Sa zlatnom medaljom treba, u svakom slučaju, ali do nje ima mnogo da se radi. Mislim da će se kod svih apetiti povećati jer su se već povećali kod našeg Olimpijskog komiteta. Oni su u nama prepoznali neki talenat i mogućnost za možda i osvajanje medalje u Sočiju. Do sada smo dobro sarađivali, imali smo veliku podršku i njih i Telenora, i bez njih ne bismo mogli da iznajmimo bob kakav smo vozili u Vankuveru. Takav bob nam nikada ne bi iznajmili da nije bilo takvih autoriteta i niko nije mogao da ih odbije. Samo zbog toga smo prošli u finale i ako nastavimo ovako dalje, uz njihovu pomoć možemo do podijuma u Sočiju“, rekao je tada Rađenović.

Ipak, sezona se za bob tim završila posle Vankuvera, pa su na njega svi zaboravili, čak i oni koji su davali velika obećanja. Sada, devet meseci kasnije u razgovoru za B92 ističe da se stvari nisu mnogo promenile od tada i da je sve ostalo na obećanjima.
Recimo da zaduženi za to imaju neke druge prioritete. Na kraju od tog boba nije bilo ništa, taj četvorogodišnji ciklus će u najboljem slučaju biti dvoipogodišnji. Bob smo, ipak, nabavili, pošto je predsednik Saveza u svom ličnom aranžmanu i trošku uspeo”, naglasio je Rađenović, “Od Vankuvera je bilo nekih kontakata, ali se to sve svodi na neke planove u budućnosti, od sledeće godine i tako... Sezona je prošla i imamo neke druge sportiste koji su aktuelni, pa jedino ostaje da se nadamo da kada dođu sledeće Olimpijske igre u Sočiju, ta staza biti još teža od Vislera i da ćemo opet biti tako popularni”.

Sezona u bobu počela je pre nešto više od dve nedelje i pored Rađenovića u Evropa kupu i na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj Srbiju je trebalo da predstavljaju Miroslav Novaković, Jovan Golušin, Slobodan Matijević i Uroš Stegilj. Iako su u ambicije tima bile da se nađu među prvom desetoricom na takmičenjima tog evropskog takmičenja, već prva trka, održana u Iglsu, promenila je planove tima.
Prošle godine smo na toj trci bili peti, a ove godine 26. Jednostavno, kao tim jedino mi ne obnavljamo opremu, nemamo rehabilitaciju, tako da je pola tima povređeno već na početku sezone, a bukvalno nismo imali nikakve pripreme. Momci su se vratili kući tako da smo završili sa bobom do daljnjeg”, rekao je za B92 Vuk Rađenović.

Kada se realno sagleda, bob tim Srbije je najveća šansa za visok plasman naše zemlje na Zimskim Olimpijskim igrama. Sada Igre u Londonu jesu u žiži, ali ako uskoro obećanja koja su data ne budu realizovana postoji mogućnost da nam se nekoliko godina desi da budemo gledali takmičenje u Sočiju razmišljamo o tome šta bi bilo…

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: