Počela 39. Generalna skupština EOK

U Beogradu je u petak počelo dvodnevno zasedanje 39. Generalne skupštine Evropskih olimpijskih komiteta (EOK), u čijem radu učestvuje 49 država.

Izvor: B92, Beta

Petak, 26.11.2010.

11:49

Default images

Goste iz Evrope i sveta pozdravio je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac.

Divac je rekao da mu je čast što može da pozdravi porodicu evropskog olimpijskog komiteta, u godini kada Srbija slavi 100 godina olimpijskog pokreta.

Mi sada odavde šaljemo jasnu poruku da sport i olimpizam mogu da pomognu da se prevaziđu sukobi u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti“, rekao je Divac.

Na otvaranju su govorili su i predsednik EOK Patrik Hiki i predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Žak Rog.

U Srbiji su sport i olimpijzam ujedinjeni. Ta saradnja je u vašoj zemlji izuzetna. Čestitam zbog gostoljubivosti i organizacije“, rekao je Rog i dodao da Vlade Divac nije samo sportska ikona, već i pravi lider.

Ministarka sporta Snežana Samardžić-Marković istakla je da je ponosna što je Srbija domaćin olimpijskim komitetima 49 država, dok je premijer Mirko Cvetković naglasio da je velika čast što je našem Olimpijskom komitetu dodeljena organizacija 39. generalne skupštine EOK.

Na početku rada Skupštine ustanovljena je nagrada za najboljeg mladog sportistu Evrope, koja će nositi ime „Pjotr Nurovski“, u znak sećanja na preminulog predsednika Olimpijskog komiteta Poljske.

Zasedanje Generalne skupštine EOK završava se u subotu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: