Teniske legende igraju za Kraljevo

U beogradskoj hali Pionir 30. novembra 2010. godine igraće se egzibicioni teniski meč koji će okupiti stare asove Dejvis kupa.

Izvor: LB

Ponedeljak, 22.11.2010.

19:12

Default images

Među njima će biti i akteri čuvenog meča Dejvis kupa Jugoslavija – Francuska, koji je odigran od 4. do 6. oktobra 1985. godine, upravo u hali Pionir.

Francuzi su tada u Beograd stigli kao apsolutni favoriti, sa Janikom Noom i Anri Lekontom u timu. Međutim, sjajni Slobodan Živojinović i Goran Prpić uspeli su da naprave senzaciju i poraze favorizovane ‘trikolore’ sa ubedljivih 4:1.

Tako će se ponovo, posle 25 godina, na istom mestu naći Lekont, Živojinović, Prpić, Orešar, kao i veliko ime španskog tenisa Emilio Sančez, Ilija Nastase i Nikola Pilić.

Ceo spektakl ima humanitarni karakter pošto će prihod biti namenjen žrtvama zemljotresa koji je pogodio Kraljevo, dok je deo sredstava namenjen i razvoju juniorskog tenisa u Srbiji. Na meču će učestvovati i najbolje rangirana srpska teniserka Jelena Janković.

Karte za egzibicioni meč u Pioniru mogu da se kupe od srede 24. novembra na biletarnici Beogradske Arene, TC Ušće, Domu Sindikata i ostalim prodajnim mestima Cardservisa.

Cena ulaznice za tribine iznosi 700 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: