Đoković lako sa Berdihom

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobediom je započeo Masters kup u Londonu, pošto je lako i ubedljivo pobedio Čeha Tomaža Berdiha sa 6:3 i 6:3

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.11.2010.

16:51

Default images

Meč u „O2“ Areni trajao je 90 minuta, a praktično od samog početka nije se postavljalo pitanje pobednika, pošto je treći teniser sveta u ranim fazama oba seta dolazio do brejkova i tu prednost rutinski održavao do kraja.

Da će biti raspoložen za igru, Đoković je pokazao već u prva tri gema prvog seta. U prvom je došao do brejka, nakon toga lako materijalizovao oduzeti servis, a onda propustio i četiri brejk lopte u trećem gemu da praktično osigura prvi set već u njegovoj prvoj polovini.

Međutim, vrlo sigurnom igrom sa osnovne linije, dobro odmerenim i preciznim udarcima koji su držali Berdiha iza osnovne linije. Đoković je strpljivo gradio poene, šetao Čeha i čekao njegove greške.

Drugi nalet došao je u vidu pet vezanih gemova u finišu prvog i na početku drugog seta.

Novak je puno napadao bekhend Berdiha, i gotovo po pravilu dobijao duže razmene udaraca, a jedinu pretnju da izgubi set imao je sredinom drugog seta, ali je uspeo da se vrati posle 0-30.

Osim po sigurnim razmenama udaraca, Novak je impresionirao i pravovremenim odlukama i raznovrsnom igrom, posebno skraćenim loptama. Upravo jedna takva donela mu je praktično sedmi gem drugog seta i vođstvo od 5-2 i to je praktično bila poslednja pretnja Berdiha, jer je već naredni servis-gem Đoković dobio bez prevelike drame, a meč završio dobrim prvim servisom.

Đoković je i statistički diominirao: Imao je 20 "vinera", Berdih 17, ali je mnogo važniji podatak da je imao samo 16 neiznuđenih grešaja, Čeh čak 12 više, i možda najvažniji podatak da Berdihu nije dozvolio ni jednu brejk loptu. S druge strane, Novak je iskoristio 3 od 7 brejk šansi...

Veliku pažnju punih tribina O2 Arene u Londonu privukao je i u ponedeljak legendarni Dijego Armando Maradona koji je sedeo u loži srpskog tenisera.

Podsetimo, Đoković je prošle godine takmičenje na završnom turniru završio već u grupnoj fazi takmičenja pošto je izgubio od Robina Soderlinga, a pobedio Rafaela Nadala i Nikolaja Davidenka, dok je 2008. osvojio titulu.

Naredni meč Đoković igra u sredu, protiv Endija Rodika, ali za sada nije poznat terming tog duela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: