Rasisti ponovo vređali Balotetlija

Reprezentacije Italije remizirala je u sredu sa Rumunijom 1:1, ali su u centru pažnje u Klagenfurtu bili italijanski rasisti.

Izvor: AK

Četvrtak, 18.11.2010.

19:57

Default images

Navijači “Azura” ne žele u svojoj reprezentaciji tamnoputog Marija Balotelija i Kristijana Ledesmu koji je rođen u Argentini.

Tim povodom su na stadionu u Austriji raširili transparent “Ne želim mulitetnički nacionalni tim” uz uvrede upućene dvojici fudbalera.

20-godišnji Baloteli rođen je u Breši, odgojila ga je italijanska porodica, ali su mu biološki roditelji poreklom iz Gane. On je i ranije imao problema sa rasistima u Italiji, ali od ove sezone igra u Engleskoj za Mančester siti u koji je prešao iz Intera.

“Ne znam šta da kažem. Ukoliko ovo moram svaki put da slušam, ne vidim svrhu da nastavljam sa tim. Srećan sam što igram za reprezentaciju. Ne bi bilo u redu da prestanem zbog takvog ponašanja grupe navijača. Moramo da promenimo te ljude, ali nije na meni da to uradim. Multietnička Italije već postoji i možemo biti bolji nego što jesmo”, izjavio je Baloteli za “Medijaset”.

Bivši fudbaler Intera je istakao da je pokušao da ignoriše uvrede.

“Naučio sam da je bolje praviti se da se ništa ne dešava. Srećom ne znam ljude koji su me vređali, jer šta boli više od uvreda ljudi koje znaš i koji te vole. Ovaj put sam bio dobar, niko ne može da kaže da sam ih provocirao, vi možete da sudite, ali ja ću i dalje biti besan i ogorčen”, istakao je Baloteli.

Selektor Italije Ćezare Prandeli podržao je svog igrača koji je već imao slična iskustva dok je igrao za Inter.

“Razočaran sam i ljut. Uvek čujemo ove ljude i nešto moramo preduzeti u vezi sa tim. Osećamo se bespomoćno. On ima našu podršku. Njegova igra bila je na nivou, bio je veoma dobra”, istakao je Prandeli koji je sugerisao svojim igračima da zagrle Balotelija.

U međuvremenu, Baloteli je odbacio trvdnje da prelazi u Milan, pošto je bio na večeri sa Adrijanom Galijanijem.

“U Sitiju sam sigurno do juna. Imam petogodišnji ugovor i to je sve što mogu da kažem. Bio sam na večeri sa Galijanijem posle derbija (Inter – Milan 0:1). Ali da sam večerao sa Moratijem mediji bi pričali da se vraćam u Inter”.

Očigledno je da italijanski fudbal ima mnogo većih problema od srpskih huligana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: