Završena prva testiranja veslača

Stručni štab srpskih veslača, na čelu sa selektorom Nebojšom Ilićem, postavio je niz teških zadataka pred kandidate za sastav reprezentacije.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.11.2010.

17:42

Default images

U proteklih nedelju dana održana su čak tri izuzetno naporna testiranja na 14 kilometara, i dva puta po deset kilometara.

Pozivu na testiranje su se odazvali svi kandidati za sastav nacionalnog tima, osim Nikole Stojića i Marka Marjanovića, koji se zbog nastupa na nedavno završenom Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu, nalaze u drugačijem režimu treninga.

Što se tiče ostvarenih rezultata, posebno bih izdvojio Gorana Jagara, koga u stopu prate Miloš Vasić, Radoje Đerić, Miloš Tomić i Predrag Lackov. Reč je o veslačima koji su ispunili zadate kriterijume i predstavljaju najozbiljnije kandidate za nastup na najvećim evropskim i svetskim takmičenjima u narednoj sezoni“, rekao je Ilić.
S druge strane, moram da istaknem da nisam zadovoljan rezultatima Dušana Bogičevića i Miljana Vukovića, koji će u narednom periodu, do kraja godine, morati da poprave formu, ali i da mnogo motivisanije pristupe svojim obavezama koje imaju kao dosadašnji članovi veslačke reprezentacije Srbije, ukoliko žele da zadrže mesto u nacionalnom timu“, naglasio je Ilić.

Članovi naše veslačke reprezentacije koji su kandidati za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, nastaviće pripreme u decembru, u bazi veslačke reprezentacije Srbije u Kotoru, gde će im se pridružiti Stojić i Marjanović, dok će četverac bez kormilara za lake veslače trenirati u Smederevu.

Sledeće testiranje, članove veslačke reprezentacije Srbije očekuje krajem godine, kada će, na ergometrima, morati da potvrde kvalitetan i požrtvovan rad u narednom pripremnom periodu.

Sledeća godina je ona u kojoj se ispunjava olimpijska norma. Kao selektor veslačke reprezentacije Srbije neću tolerisati nikakve improvizacije, manjak požrtvovanja, niti rad ispod zadatih standarda. Svako ko ne bude dao svoj maksimum i ne ispuni postavljene kriterijume, gubiće status reprezentativca“, kategoričan je selektor Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: