FIFA suspendovala članove IO

Svetska fudbalska federacija suspendovala je dva člana Izvršnog komiteta zbog pokušaja trgovine glasovima u izboru za domaćina svetskih prvenstava 2018. i 2022.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.11.2010.

12:23

Default images

Etički komitet FIFA suspendovao je Amosa Adamua na tri, a Rejnalda Temarija na godinu dana, a obojica imaju pravo žalbe na tu odluku

Adamu i Temari su kažnjeni i novčano sa 10.000, odnosno 5.000 švajcarskih franaka.

Etička komisija FIFA suspenziju je izrekla posle istrage povodom optužbi da su Adamu i Temani nudili na prodaju svoje glasove pred izbore, a do dokaza je došla pošto su Adamua i Temarua tajno snimili novinari kako nude da obezbede glasove za kandidaturu Katara, odnosno Španije i Portugala za organizaciju Mundijala.

Pojedinačni kandidati za organizatore Mundijala 2018. godine su Rusija i Engleska, dok su zajedničke kandidature podneli Španija i Portugalija, kao i Belgija i Holandija. Kandidati za Svetsko prvenstvo 2022. godine su Australija, Japan, Katar, Južna Koreja i Sjedinjene Države. Domaćini Mundijala 2018. i 2022. godine biće obelodanjeni posle tajnog glasanja 2. decembra u Cirihu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: