UCI traži postupak protiv Kontadora

Međunarodna biciklistička unija zatražila je od Španske federacije da pokrene disciplinski postupak protiv Alberta Kontadora zbog pozitivnog testa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.11.2010.

22:35

Default images

Trostruki pobednik trke “Tur d’Frans” je bio pozitivan na klenbuterol tokom ovogodišnjeg izdanja trke, a to je otkriveno krajem septembra od kada je suspendovan.

“UCI je kontaktirala Špansku biciklističku federaciju i zatražila je pokretanje postupka protiv Kontadora”, rekao je portparol UCI Enriko Karpani.

Po objavljivanju da je Kontador bio pozitivan, španski biciklista je tvrdio da je to rezultat pokvarenog mesa, zbog čega su UCI i Svetska anti-doping agencija pokrenule istragu.

Kontador bi zbog pozitivnog nalaza mogao da bude kažnjen dvogodišnjom suspenzijom, a ujedno bi izgubio titulu sa ovogodišnjeg “Tura”.

Posle zahteva UCI, na Španskoj federaciji je da odluči da li će ga kazniti ili osloboditi optužbi. Ukoliko Federacija odluči da ne kazni Kontadora, UCI i Svetska anti-doping agencija mogu da upute žalbu Sudu za arbitražu u sportu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: