Kranjčar: „Stvarnost, ne san“

Selektor reprezentacije Crne Gore Zlatko Kranjčar dan posle 0:0 protiv Engleske Londonu rekao je da rezultati njegovih igrabranika nisu san, već stvarnost.

Izvor: JT

Sreda, 13.10.2010.

20:44

Default images

Crnogorci su u prva četiri kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo zabeležili tri trijumfa i jedan remi i zauzimaju prvo mesto u grupi G.

“Sve četiri utakmice smo odigrali na rezultat. Utakmica na “Vembliju” je pokazala da smo u takmičarskom smislu zaskočili Engleze, da im nismo dali puno mogućnosti da razviju svoj stil igre”, istakao je Kranjčar.

Imali su terensku incijativu i napadali su, ali nisu bili efikasni i nisu mogli da sprovedu igru jer mi to nismo dozvolili”, dodao je Kranjčar.

Selektor Crne Gore je istakao i da je svestan da su osvajanjem boda u Londonu ambicije porasle.

Crna Gora ima kvalitet i potencijal za drugo mesto. Te ambicije i dalje ostaju. Blizu smo tog cilja i smatram da sa još jednom pobedom osiguravamo drugo mesto. Ukoliko se poklope neki rezultati u martu, u duelima Bugarske i Švajcarske, odnosno Engleske i Velsa, mogla bi da nam se otvori mogućnost da budemo najbolji drugi, ili možda i prvi”, naglasio je Kranjčar.
Beta
Reprezentacija Crne Gore je u četiri odigrana meča postigla tri gola, a nije primila nijedan. Kranjčar je upoređujući odnos primljenih golova u prošlim i ovim kvalifikacijama, rekao da je Marko Baša doneo stabilnost i sigurnost odbrani.

Na nesavladivost odbrane uticala je dobra forma svih i golmana Mladena Božović”, rekao je Kranjčar, koji žali što na Vembliju nije mogao da računa na kapitena Mirka Vučinića, “Vučinić je u postavci odbrane, sa Ferdinandom i Leskotom, mogao puno da uradi i dovede ih u mat poziciju”.

Iako je pre meča Engleska slovila kao apsolutni favorit u duelu sa Crnom Gorom, Kranjčar je naglasio da nijednog trenutka nije razmišljao o porazu, već o mogućnosti da ne izgubi.

Bojao sam se da igrači ne padnu pod pritisak odgovornosti i da Englezi ranim golom ne dođu u situaciju da nas pobede visokom rezultatom. Na sastanku sam predočio igračima da smo u stanju da ne izgubimo, da imaju potencijal i kvalitet i da ne moraju da budu u podređenom položaju”, naglasio je Kranjčar.

Naredni meč u kvalifikacija za Euro 2012. selekcija Crne Gore igra u Podgorici 4. juna naredne godine protiv Bugarske, a u međuvremenu će 17. novembra odigrati prijateljsku utakmicu protiv Azerbejdžana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: