SSS: Nesaglediva šteta po Srbiju

Sportski savez Srbije osudio huligane koji su izazvali nerede na utakmici reprezentacija Italije i Srbije u Djenovi i naneli nesagledive posledice po naš sport.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 13.10.2010.

14:29

Default images

"Sportski savez Srbije povodom sinoćnog neprimerenog i nezapamćenog incidenta i nedopustivog ponašanja takozvanih ljubitelja sporta i navijača oštro osudjuje vinovnike tog sramotnog čina koji je našem sportu naneo nesagledive i dugotrajne posledice, a bacio veliku ljagu na naš sport i sve gradjane Srbije", navodi se u saopštenju SSS.

"Nikada takvi 'navijači' nisu dobrodošli, niti su potrebni srpskom sportu, jer nanose veliku štetu ugledu zemlje koja je više godina gradila imidž sportske nacije, a njeni sportisti bili cenjeni ambasadori", ističe se, izmedju ostalog, u saopštenju.

ŠS je podvukao da se "sinoćni dogadjaji u Djenovi ne mogu ničim opravdati, jer je bačena tamna senka na sve sportiste u Srbiji, a najružnija slika divljačkog i sramnog ponašanja obišla je ceo svet".

Sportski savez Srbije je čestitao našim reprezentativcima "na hrabrom i patriotskom ponašanju, uprkos velikoj torturi grupe huligana koji su obrukali našu zemlju i naš narod"

U saopštenju se navodi sa će Sportski savez Srbije, u saradnji sa svojim članicama, pomoći našim sportistima i svom narodu da se "što pre izbrišu ružna sećanja sa sinoćnih nemilih dogadjaja koje su izazvali huligani, a ne ljubitelji sporta i gradjani naše zemlje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: