Poginuo skijaš Amar Garibović

Srpski olimpijac na ovogodišnjim Igrama u Vankuveru Amar Garibović poginuo je u utorak u saobraćajnoj nesreći na autoputu Zagreb – Beograd.

Izvor: JT

Sreda, 08.09.2010.

11:42

Default images

U nesreći je njegov brat Amor Garibović teško povređen, dok su trener kluba Jelenak iz Sjenice Murat Garibović i skijaš Ajlan Rastić doživeli lakše povrede i zbrinuti su u bolnici.

Garibović se u Vankuveru takmičio u skijaškom trčanju, a život je izgubio baš na svoj 19. rođendan.

Prethodnog vikenda Garibović je učestvovao na međunarodnom FIS takmičenju u roler skijanju u hrvatskom Oraslavlju, gde je osvojio srebrnu medalju.

U saopštenju izdatom povodom tragedije, Skijaški savez Srbije je izrazio duboko žaljenje i uputio saučešće porodici preminulog takmičara.

Hrvatska novinska agencija Hina je ranije javila da je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak oko 17.45 časova na južnoj traci autoputa Zagreb – Lipovac, prilikom sletanja kombija poginuo 19-godišnji srpski državljanin, a da su četiri osobe povređene. Šesti učesnik u saobraćajnoj nesreći, vozač K.J (37), državljanin BiH, prošao je bez povreda.

Nesreća se dogodila kad je vozač izgubio kontrolu nad kombijem registarskih oznaka BiH i s autoputa skliznuo u odvodni kanal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: