Boja u utorak potpisuje za Partizan

Nekadašnji igrač Partizana, Kamerunac Pjer Boja potpisaće u utorak ugovor sa prvakom Srbije, saznaje B92.

Izvor: AK

Ponedeljak, 30.08.2010.

19:50

Default images

Iako su mediji prethodnih dana spekulisali o raznim imenima, a poslednji na liti bio je Mutu, Boja će ipak pojačati napad “crno-belih” pred Ligu šampiona.

Glavni razlog je njegovo poznavanje tima u kojem je igrao od 2003. do 2007, kao i jezika, pa će se sigurno lakše uklopiti u tim nego neki drugi stranac.

“Ne mogu da verujem da se vraćam. Ne znam sa čime bih uporedio ovu sreću”, istakao je Pjer Boja za “Sport” pre nekoliko dana.

“Velika, divna Partizanova familija je magnet nad magnetima. Ne postoji ništa slično u svetu. Familija u koju svaki njen bivši igrač želi da se vrati. Detaljno sam upoznat sa dešavanjima u klubu, sve znam kao da sam u Beogradu. Konkretno, ja ne mogu bez Partizana. Imao sam 19 godina kada sam sa aktuelnim šampionom potpisao prvi profesionalni ugovor u životu, proveo tri i po nezaboravne sezone. Drhtao sam nedavno kada sam u svom stanu u Grenoblu gledao na TV prenos iz Brisela, podsetio se onih prokletih penala protiv Artmedije”, rekao je Boja vidno srećan što će ponovo nositi “crno-beli” dres.

Boja je bio jedan od igrača koji su promašili penal protiv Artmedije, ali je ipak dobio šansu da sa Partizanom igra u Ligi šampiona.

“Nisam vidovit ali nešto mi govori da će Partizan da prođe grupu u Ligi šampiona, posle toga ću konačno da jednu, crnu sliku, zauvek izbacim iz glave. Slovaci će nestati iz mojih sećanja”.

Kamerunac u Humsku stiže kao slobodan igrač jer je sporazumno raskinuo ugovor sa Grenoblom koji je prošle sezone eliminisan iz francuske Lige 1. U Grenoblu je igrao zajedno sa Vitakićem, Ljubojom i Rendulićem.

Pjer Boja rođen je 16. januara 1984. godine u Duali, Kamerun. Karijeru je počeo u Union Duali, a 2002. zaigrao za Salam Zgartu. Potom je potpisao ugovor sa Olimpikom iz Bejruta, ali nije odigrao ni jedan meč pa je 2003. stigao u Beograd. U dresu Partizana odigrao je 64 utakmice i postogao devet golova, a 2007. prešao je u Rapid iz Bukurešta. U leto 2008. igrao je u dresu Rumuna na prijateljskom meču sa Partizanom. Za Rapid je na 32 utakmice postigao osam golova, a poslednju sezonu bio je jednom strelac za Grenobl u Ligi 1.

Pre Boje Partizan je tokom leta angažovao golmane Radišu Ilića (Borac Čačak) i Vladimira Stojkovića (Sporting Lisabon), odbrambene fudbalere Kizita (Vojvodina), Stevanovića (Sošo) i Savića (BSK BOrča), igrače sredine terena Smiljanića (Espanjol), Babovića (Fejnord) i Mohameda Kamaru (HJK Helsinki), te napadača Ivicu Ilieva (Makabi Tel-Aviv).

Sa 'pozajmica' su vraćeni Živković, Miljković i Bogunović, a iz Teleoptika 'unapređeni' Aškovski, Ostojić, Nastasić i Šćepović.

Poslednji će se ekipi pridružiti "Medo" Kamara koji je u ponedeljak odigrao poslednji meč za finski Helsinki i oprostio se pobedom od 3:1 nad Mariehamnom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

280 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: