Duda otpisao Milosavljevića

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković neće voditi Dragana Milosavljevića na SP u Tursku, gde će krenuti 13 igrača.

Izvor: AK

Sreda, 25.08.2010.

15:13

Default images

Selektor je rekao da će spisak skratiti za još jedno ime pošto Svetska košarkaška federacija (FIBA) odluči o kaznama za izgrednike iz Atine.

Ivković je još u nedelju trebalo da odredi 12 putnika za Tursku, ali je odluku odložio za sredu, kada je FIBA trebalo da kazni igrače koji su učestvovali u tuči u prijateljskoj utakmici Grčke i Srbije.

"Posle duboke analize odlučili smo da krenemo u Tursku sa 13 igrača. Sa spiska je otpao debitant Dragan Milosavljević. On je ostvario izuzetan napredak na pripremama i u budućnosti ću ozbiljno računati na njega. Steći će veliko iskustvo igrajući za Partizan u Evroligi", rekao je Dušan Ivković.

Odluku o kaznama FIBA je odložila za četvrtak, tako da će Ivković povesti 13 igrača, umesto 12, koliko može da ih prijavi za turnir.

"Sve je u iščekivanju odluke FIBA. Na osnovu pisanja medija stekao sam utisak da je FIBA omekšala stav, ali moramo da sačekamo. Ispunio sam obavezu i poslao pismo, u kome sam tražio oštre kazne kao vaspitnu meru, ali da se ne osakati prvenstvo. Predložio sam da to budu uslovne kazne, jednogodišnje suspenzije za utakmice u organizaciji FIBA. U konfuziji smo jer ne znamo sa kojim timom ćemo
da igramo
", dodao je Ivković.

Selektor Srbije rekao je da je zadovoljan pripremama i da ekipa ne bi trebalo da se opterećuje rezultatom.

"Igrača su obavili pripreme na visokom nivou, 100 odsto smo realizovali program. Ovaj tim ne bi trebalo da se opterećuje takmičarskim rezultatom, već da uradimo ono što smo obećali - da sa najmladjim timom na SP igramo modernu košarku", rekao je Ivković.

Srbija će prvu utakmicu na SP igrati protiv Angole, u subotu, a Ivković smatra da će taj meč biti odlučujući za plasman u drugu fazu.

"Prva utakmica je odlučujuća za plasman u narednu rundu. Imamo malo podataka o Angoli, ali spremaćemo se od utakmice do utakmice. Počeli smo ranije sa pripremama, možemo da ispravimo neke stvari i ima još prostora za napredak", rekao je Ivković.

Kapiten reprezentacije Nenad Krstić, koji se suočava sa kaznom zbog incidenta u Atini, rekao je da ekipa spremno čeka početak takmičenja u Turskoj.

"U završnoj smo fazi priprema. Spremni smo i zdravi, svi željno očekujemo početak SP. Ne treba previše da se vraćamo na dešavanja sa Kupa Akropolja, već da se koncentrišemo na prvu utakmicu na turniru. Na terenu ćemo da pokažemo pravu sliku našeg tima, jedva čekamo da počne", rekao je Krstić.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Kapičić rekao je da se nada da kazne za igrače neće biti rigorozne i da veruje u tim Dušana Ivkovića.

"Verujem u ovaj tim, nadam se da ćemo iz svih nedaća izaći jači. Uvek smo imali snage da pokažemo snagu i prepoznatljivi inat, u pozitivnom smislu. Ovaj tim je pokazao kako se osvaja medalja. Očekujem da kazne neće biti rigorozne", rekao je Kapičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: