Evra se žali na suspenziju

Advokat bivšeg kapitena Francuske Patrisa Evre rekao je da će se njegov klijent žaliti na kaznu od pet utakmica suspenzije zbog štrajka na SP.

Izvor: AK

Utorak, 24.08.2010.

18:53

Default images

Fudbalski savez Francuske (FFF) naveo je da žalba neće ukinuti njegovu kaznu, što znači da on neće moći da igra u utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

FFF je kaznio četvoricu igrača zato što su 23 fudbalera bojktovala trening reprezentacije u Južnoj Africi u znak protesta zbog isključenja Nikolasa Anelke, koji je uvredio tadašnjeg selektora Rejmona Domeneka.

"Ne postoji ništa što bi se zamerilo Evri na pojedinačnom nivou. Odgovornost za bojkot je očigledno kolektivna", rekao je advokat Žan-Iv Fukar.

U francuskom pravu kazna se suspenduje ako se uloži žalba, ali je FFF posle sastanka rekao da u ovom slučaju neće biti suspenzija kazni. Takva odluka ostaviće novog selektora Lorana Blana bez najboljih igrača pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Dok Evra želi da igra, Nikolas Anelka je jasno naglasio da ga reprezentacija više ne zanima.

Blan u četvrtak treba da objavi sastav igrača za utakmicu protiv Belorusije 3. septembra i Bosnu i Hercegovinu 7. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: