Grčka - Srbija 74:73, tuča i prekid

Završna utakmica "Akroplis kupa" između Grčke i Srbije prekinuta je zbog opšte tuče igrača dve reprezentacije dva minuta pre kraja pri rezultatu 74:73 za Grke.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.08.2010.

23:06

Default images

Nervozna utakmica sa dosta pritužbi zbog spornih sudijskih odluka (dve tehničke greške za selektora Dušana IVkovića) prekinuta je nakon sukoba Teodosića i krilnog centra grčke reprezentacije Fotsisa.

U raspravu su se umešali gotovo svi igrači obe selekcije, prednjačio je i po gabaritu najveći centar Grčke Sofoklis Skorcijanitis, koga razumljivo niko nije mogao da zaustavi. Centar Srbije Nenad Krstić u nameri da nekako okonča ovaj sukob i zaustavi ogromnog Skorcijanitisa, stolicom je udario Janisa Burusisa, iako je stolica bila namenjena "velikom Sofou".

Do tog trenutka i prekida, Grčka je imala minimalnu prednost, koju je održavala veći deo drugog poluvremena.

sportnet.gr

Iako će rezultat i učinak košarkaša ostati u senci opšte tuče, napomenimo da je najefikasniji u selekciji Srbije bio upravo Miloš Teodosić sa 17 poena ( 2-2 sa penala, 5-3 za tri poena), dok je Nenad Krstić uz 16 poena imao i 7 skokova.

U reprezentaciji Grčke, novi centar Makabija Skorcijanitis je uz 18 poena imao i 10 skokova, a Vasilis Spanulis je ubacio 17 poena...

Srbija: kešelj 8, Tepić 9,Teodosić 17, Paunić 4,Bjelica 0, Marković 0,Savanović 8, Raduljica 2, Krstić 16, Perović 2, Veličković 4, Rasić 4.

U prvom meču poslednjeg dana Akropolis kupa, Slovenija je lako savladala Kanadu 86:71.
Reprezentativci Srbije vraćaju se u Beograd, gde će u nedelju, u Beogradskoj areni, protiv košarkaša Kine imati generalnu probu pred odlazak na Svetsko prvenstvo u Turskoj, koje počinje 29.avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

521 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: