Baton treći na trijatlonu u Londonu

Šampion Formule 1 Dženson Baton zauzeo je treći mesto u svojoj kategoriji na Londonskom trijatlonu koji je održan u nedelju.

Izvor: JT

Ponedeljak, 09.08.2010.

21:24

Default images

Baton je ostvario vreme od 2:14:14 sata u konkurenciji od 570 takmičara u svojoj grupi u olimpijskoj disciplini.

Ta disciplina uključuje plivanje na 1.500 metara, vožnju bicikla 40 kilometara i trčanje na deset kilometara, a na celom takmičenju učešće svake godine uzima 11.000 takmičara, što Londonski trijatlon čini najvećim na svetu.

Vozač Meklarena je do odličnog rezultata došao uprkos zdravstvenim problemima, prvenstveno upali grla, koji su ugrozili njegove pripreme za takmičenje u Londonu. Baton se na trijatlonu takmičio da bi sakupio novac za fondaciju ‘Zamisli želju’, organizaciju koja pomaže da se ostvare snovi dece mladih ljudi koji boluju od neizlečivih bolesti.

Pored Batona od auto-moto sportista na Londonskom trijatlonu učestvovao je i njegov sunarodnik Bredli Smit, vicešampion klase do 125 kubika Moto GP šampionata. Smit je u svojoj grupi bio četvrti, u vremenu od 2:17:24 sata.

Šampionat Formule 1 nastavlja se trkom za Veliku nagradu Belgije 29. avgusta, dok vozače u Moto GP šampionatu naredni izazov očekuje već ovog vikenda na stazi “Brno” u Češkoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: