Uslovna kazna Zvezdinim navijačima

Dvojica navijača Crvene zvezde koji su napali grupu Slovaka u Bratislavi, osudjeni su na šest meseci zatvora uslovno, sa odlaganjem na godinu dana.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.08.2010.

11:04

Default images

Marko Ivković i Jovan Bulatović u noći pred revanš utakmicu Crvene zvezde i Slovana u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, napali su grupu prolaznika metalnim pendrecima.

"Žrtvu su više puta udarili pendrecima po glavi i šutirali je po celom telu, čime su joj naneli povrede potiljka i otok gornje usne",kazao je agenciji TASR portparol Regionalnog suda Pavol Adamčjak.

Presuda je pravosnažna, pošto su i Zvezdini navijači i tužilac odustali od prava žalbe.

Pred sud će ići i četvorica Slovaka iz grupe od 30 navijača Slovana koji su napali povorku oko 1.000 Zvezdinih "delija" kada se uz pratnju policije premeštala u četvrtak uveče iz centra na stadion.

"Iz te grupe četvorica su počeli da gadjaju srpske navijače i policiju kamenicama i staklenim flašama, pri čemu je oštećen službeni automobil policije. Reč je o slovačkim državljanima, starim izmedju 24 i 25 godina. Privedeni su i saslušani. Počela je krivična istraga zbog izgreda, slučaj je u fazi prikupljanja dokaza", kazao je portparol policije u Bratislavi František Pečar.

Iako se slovačka policija pred utakmicu plašila izgreda navijača Crvene zvezde i da će se ponoviti tuča sa policijom i demoliranje grada kao prošlog avgusta u Pragu, incidenata, osim ova dva, gotovo da nije bilo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: