LE: Remi sjajnog OFK Beograda

Fudbaleri OFK Beograda odigrali su nerešeno protiv Galatasaraja (2:2) u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: LB

Četvrtak, 29.07.2010.

22:12

Default images

Beograđani su u Istanbulu, u završnici meča, uspeli da izbegnu poraz zahvaljujući golovima Miloša Krstića u 80. i Nenada Injca u 86. minutu.

Domaći su do tada vodili sa 2:0, a dvostruki strelac za Galatasaraj bio je Arda Turan - u 26. i 76. minutu

Galatasaraj je od samog starta preuzeo inicijativu, dok su igrači OFK Beograda u uvodnim trenucima meča u potpunosti podlegli atmosferi na stadionu ‘Ali Sami Jen’. Domaći su poveli u 26. minutu golom Arde Turana, koji je šutirao sa ivice šesnesterca, a golman OFK Beograda Bojan Šaranov slabo itervenisao.

U nastavku prvog poluvremena ništa se nije promenilo – fudbaleri Galatasaraja su napadali, dok su se ‘romantičari’ svim snagama branili. Turci su u tom periodu stvorili nekoliko dobrih prilika, ali su izabranici Franka Rajkarda na odmor, ipak, otišli sa minimalnom prednošću.

Fudbaleri OFK Beograda su u nastavku odigrali mnogo angažovanije i što je još važnije mnogo ofanzivnije. Međutim, Turci baš u tim trenucima ponovo postižu gol.

U 76. minutu, posle pokušaja Huana Pabla Pina golman Šaranov samo odbija loptu do Turana, koji preciznim udarcem postiže svoj drugi gol na meču i donosi ubedljivu prednost svom timu.

S obzirom na rezultat i na odnos snaga na terenu izgledalo je da je ovim golom rešeno pitanje pobednika. Međutim, gosti u fantastičnoj završnici meča uspevaju da izbegnu već viđeni poraz.

Prvo je u 80. minutu dosuđen indirektni udarac za OFK Beograd na 20-tak metara od gola Galatasaraja. Slobodan udarac je izveo rezervista Miloš Krstić, a lopta je na putu do gola zakačila jednog od domaćih fudbalera i prevarila golmana Ajkuta za 2:1.

Samo šest minuta kasnije Beograđani stižu do novog pogotka i izjednačenja. Ovoga puta je Nikola Simić izveo korner, a Nenad Injac, koji je u igru ušao u 78. minutu, glavom sa pet metara pogađa gol Galatasaraja za neočekivanih 2:2.

Revanš meč trećeg kola Lige Evrope igra se za sedam dana u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: