EP: Na borilištima šestoro Srba

U petak će Srbiju na 20. jubilarnom Evropskom prvenstvu u Barseloni predstavljati šest atletičara.

Izvor: LB

Četvrtak, 29.07.2010.

18:40

Default images

Prvi na stazu, već u 7:35 časova izlazi Predrag Filipović koji će se takmičiti u brzom hodanju na 50 kilometara.

“Dobro se osećam, spremao sam se za ovo takmičenje. Vreme je izuzetno teško i ne odgovara mojoj disciplini, ali kako je meni tako je i svim ostalim takmičarima”, rekao je Filipović.

U 10:00 časova startuje trka na 100 metara sa preponama u kojoj će nastupiti srpska rekorderka Jelena Jotanović. U 11:30 časova dvojicu srpskih predstavnika, Asmira Kolašinca i Milana Jotanovića, očekuju kvalifikacije u bacanju kugle.

Konkurencija je jaka. Imam deseti rezultat, a norma za finale iznosi 20,00 metara. Ove godine sam preko 25 puta prebacio tu daljinu i ako sve bude u redu nema razloga da se ne nađem u finalu. Spreman sam i ono što je još važnije - zdrav sam”, istakao je Kolašinac.

U večernjem terminu, od 20:00 časova, Marina Munćan trči kvalifikacija na 1.500 metara.

Biće teško, pa bi i sam plasman u finale predstavljao uspeh. Verujem da me u petak očekuje taktička trka, duva jak vetar, pa ne verujem da će biti nametnut brz tempo. Spremna sam i pružiću svoj maksimum”, najavila je Marina Munćan.

Poslednji na stazu izlazi Goran Nava, koji će od 22:00 časa trčati u finalu Evropskog prvenstva na 1.500 metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: