Stanojević očekuje drugačiji HJK

Fudbaleri Partizana napravili su u sredu veliki korak ka plasmanu u 4. kolo kvalifikacija za LŠ, ali trener "crno-belih“ obazrivo pristupa revanšu u Helsinkuju.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Četvrtak, 29.07.2010.

14:46

Default images

Srpski šampion je sa 3:0 savladao Fince koji su tek u poseldnjih pola sata uspeli da zaprete golu Radiše Ilića.

Aleksandar Stanojević ipak veruje da još nije rešen ovaj dvomeč. "Očekuje nas teško gostovanje. Videćete jedan potpuno drugačiji Helsinki na njihovoj veštačkoj travi“.

Partizan je sjano igrao u prvom delu meča, potpuno neutralisao rivala i kontrolisao igru.

"Odigrali smo dosta dobro 60 minuta gde smo onemogućili protivnika da pokaže šta zna. To je bilo takvih 60 minuta kakvih želim da Partizan igra u jednoj ozbiljnoj utakmici. Strpljivo, takmičarski, ofanzivno koliko vam protivnik dozvoli. U svakom trenutku smo znali šta hoćemo, koliko da napadamo, kako da se branimo. Iz tog raloga sam zadovoljan izdanjem“, izajvio je dan posle meča Stanojević.
partizan.rs
I pored ubedljive pobede, „crno-beli“ moraju još jednom da nadigraju rivala ako žele četvrto kolo kvalifikacija.

"Želim da se skoncentrišemo već na revanš, na zdravstvene probleme unutar tima. Već razmišljamo o sledećem duelu. Očekuje nas veštačka trava, mnogo ofanzivniji protivnik, agresivniji. Verovatno će preskakati igru i što pre pokušati da dođu do gola“.

"Kada hvalimo nekog protivnika ne želimo da sebi dižemo cenu. Nama bliska prošlost ne daje za pravo da se svrstvamo u velike favorite. Po listi UEFA jesmo, ali po prošlosti nismo. Izuzetno poštujemo Helsinki, imaju trenera koji je najuspešniji u istoriji Finske, koji je igrao u Ligi šampiona“.


Helsinki je poslednjih 20-30 minuta bio više nego opasan, nekoliko puta je bio blizu gola Radiše Ilića, ali je Kleo u finišu olakšao posao Partizanu.

"Posle 2:0 protivnik nije imao šta da izgubi. Tada je postao ono što on jeste, opasan, agresivan. Tako sam ih video sinoć. Naša prva zamisao je bila da ih udaljimo od gola da ne bi imali prekide. Zatvorili smo im centaršuteve, tako da su tek u drugom poluvremenu imali prvi prekid“.
partizan.rs
"Kod njih će sigurno biti potpuno drugačija utakmica. Neće igrati sa tri vezna u sredini, nego sa dva napadača, dva bočna igrača gde će pokušati dugim loptama da przo prenesu težište igre pred naš gol i gde će imati više prekida.Ubeđen sam da već sada znam koji će tim izvesti, osim ako imaju povređenih igrača.Imaćemo odgovor na to, već se od danas spremamo na taj način igre“.

Stanojević neće mnogo menjati taktiku o odnosu na meč u Humskoj, samo koliko bude potrebno.

"Ako budemo menjali igrače nećemo odustati od našeg stila. Možda ćemo uvesti nekog višeg igrača kako bi se prilagodili igri koju će oni forsirati u Helsinkiju. Ne možemo da se opredelimo na defanzivu, nešto ćemo promeniti ali ćemo sigurno igrati na pobedu“.
„Ne bih voleo da uđemo sa defanzivnom varijantom, sa dosta veznih igrača i da primimo gol pa da posle pokušavamo da tražimo igru. Igraćemo u našem stilu, samo ćemo se prilagoditi situaciji na terenu. Nećemo igrati sa dva zadnja vezna, već ćemopromeniti neki detalj koji će nam dati malo sigurnosti“.


Mladi stručnjak menjao je neke stvari u igi u odnosu na prošlu sezonu, pre svih ulogu Almamija Moreire.

"Malo sam povukao Moreiru da igra bliže Raći Petroviću, tako se prilagođavamo protivniku.Želimo kvalitet i ofanzivu. Možemo napraviti igru Partizana koja će biti agresivna, koji će gaziti 90 minuta, ali onda ćemo izgubiti na pasu, posedu lopte. Ja sam se opredelio za varijantugde mogu da igraju i Saša, Moreira, dva napadača, dva ofanzivna beka. Ovako smo igrali i protiv Rapida iz Bukurešta. Razmišljam da stavim Moreiru na ovu poziciju gde će on biti ofanzivan koliko to utakmica dozvoli“.
partizan.rs
Stanojević je na meču napravi tri prinuđene izmene, morao je da menja ključneigrače, Krstajića, Ilića i Moreiru.To je promenilo odnos snaga na terenu.

"Razmišljao sam da uvedem Bogunovića da njegovom brzinom rasteretimo zadnju liniju. Žao mi je što nisam jer je u dobroj formi, ali takav je bio sticaj okolnosti zbog povreda.Nismo mi Barselona da možemo da meljemo 90 minuta prvaka neke države i klub koji je nekada igrao Ligu šampiona.Ne veličam je Helsinki, nije on neki veliki evropski klub, ali ponavljam da nam prošlost nam nedopušta drugačije ponašanje“.

Treneru se ne sviđa što mnogi već vide Partizan u sledećoj rundi, pa se tako našalio i na račun Saše Ilića koji je jedan od njih.

"Očekuje nas teško gostovanja. Videćete jedan potpuno drugačiji Helsinki. Ne raduje me izjava Saše Ilića da sigurno prolazimo, možda nam samo nameće breme jer misli da neće igrati zbog povrede. U svakom slučaju njemu ćemo gurati lopte da reši meč. Ako je moguće da izgubimo 4:0 odHelsinkija, onda je to sramota za mene kao trenera i igrače, zatvoriću se sa tim“.
partizan.rs
Najveće i najprijatnije iznenađenje bila je igra povratnika Ivice Ilieva koji je u svom prvom meču u Humskoj posle nekoliko godina odmah postigao gol i načeo rivala.

"Nisam planirao Ilieva duže od 45 minuta, ali rizik se isplatio. To ne znači da će biti isto i na sledećim mečevima, neki pad mora da se očekuje, kao i kod svih ostalih igrača, posebno mlađih koji variraju, Šćepović, Petrović, ali i ostali. Prijatno me iznenadio, prvo svojom ozbiljnošću i takmičarskim ponašanjem. Pogodila me njegova izjava daje umalo zaplakao kada je čuo pesmu sa juga. Drago mi je što smo takvog momka vratili u klub“.

Stanojević je na kraju prošle sezone preuzeo Partizan i doveo ga do titule. Od tada je vezao deset pobeda u isto toliko takmičarskim mečeva.

"S obzirom da smo u tih deset mečeva imali teških gostovanja, derbi i tri evropske utakmice, kakve-takve ali evropske, naravno da sam zadovoljan. Nisam sujeveran, ali neka bude nerešeno u Helsinkiju da se prekine niz pa da posle počenom ponovo. Skoncentrisan sam samo na sledeću utakmicu, ne bih da nam se desi Koper – Dinamo (3:0). Mnogo sam obazriv, tako želim i igrači da se ponašaju“, zaključio je Stanojević.

Revanš između Partizana i Helsinkija igra se u Finskoj u sredu, 4. avgusta od 18.00 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: