Butorović: "Karadžić je krivac"

Predsednik Vojvodine Ratko Butorović izjavio je za “Alo!” da je predsednik FSS Tomislav Karadžić isključivi krivac za neuspeh Srbije na Mundijalu u JAR.

Izvor: B92

Sreda, 14.07.2010.

15:19

Default images

Prvi čovek Novosađana smatra da su igrači na čelu sa selektorom Radomirom Antićem nisu imali adekvatnu podršku ljudi iz Saveza.

Butorović je izjavio da su igrači dali sve od sebe, dodavši kako je Karadžić pokušao da prebaci krivicu na Antića. Predsednik Vojvodine je napomenuo da se na primeru kazne FIFA Antiću, vidi da je Karadžić izgubio integritet.

Evidentno je bilo da su se igrači borili i dali sve od sebe, ali ih oni koji su išli tamo da se slikaju i poziraju, nisu podržali na pravi način. Gde su bili čelnici FSS-a? Ja ih nisam video u prvom redu kada je trebalo da podrže selektora Antića i igrače”, rekao je Butorović.

Butorović je izjavio da mu smeta što je Karadžić odmah posle eliminacije zapretio Antiću da će mu smanjiti platu.

Pa što si mu, majstore, dao toliki ugovor? Lako je prebaciti krivicu na drugoga, a šta je sa vašom odgovornošću, predsedniče? Ko je kriv za 5. mesto Vojvodine prošle sezone? Pa ja, naravno, jer sam ja doveo trenera. Tako je i sa Karadžićem. On je isključivi krivac za debakl na Mondijalu, a ne Radomir Antić”, smatra Butorović.

Butorović je dodao da je predsednik FSS izgubio integritet i u FIFA.

Sve se videlo na primeru one sramotne kazne od četiri utakmice za selektora Antića. Mi smo oštećeni na tom meču za čist penal i prolaz u drugi krug, a naš selektor je drakonski kažnjen. Isti sudija je oštetio i Englesku, ali se njima FIFA izvinila. A zašto se nije izvinila Srbiji? Pa zato što Karadžić nema takav integritet i niko ga u FIFA ne shvata ozbiljno”, veruje Butorović.

Predsednik Vojvodine istakao je da selektor Antić i dalje ima punu podršku njegovog kluba.

Ja prvi imam pravo da budem ljut na Antića, jer nije poveo najboljeg i najmlađeg srpskog golmana Željka Brkića na Svetsko prvenstvo, dok prvi strelac lige Dragan Mrđa nije odigrao ni minut, iako je bio u sjajnoj formi. Ipak, nemam nameru da napadam Antića, koji najbolje radi svoj posao i mi boljega od njega nemamo”, zaključio je Butorović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: