Igokea u NLB ligi umesto Bosne

Rukovodstvo NLB lige odlučilo je da pozivnicu za narednu sezonu dodeli aleksandrovačkoj Igokei, umesto sarajevske Bosne.

Izvor: AK

Sreda, 30.06.2010.

19:25

Default images

Iako su prvobitno “studenti” dobili pozivnicu, predsednik KS BiH poslao je ispravne papire bodovanja prema kojima Igokea zaslužuje mesto u regionalnom takmičenju.

“Učesnik finala plejofa BIH Igokea, drugi je tim, pored šampiona Širokog, koji je naveden u NLB ligi. Finansijski momenat nije bio bitan jer je i Bosni ponuđeno mesto”, potvrdio je za B92 generalni menadžer lige Roman Lisac.

"Mi smo prvo dobili papire prema kojima je Bosna trebala ići na osnovu bodovanja. Nakon toga nam je predsednik KS BiH poslao ispravne papire bodovanja prema kojima je sve čisto kao suza i prema kojima Igokea zaslužuje pozivnicu u NLB ligu“.

Lisac je potvrdio i da mesto Crvene zvezde trenutno nije ugroženo bez obzira na trenutnu situaciju u klubu.

"Stav prema Crvenoj zvezdi nije se promenio. Ona je mesto dobila kroz nacionalno prvenstvo, tako da je za sada u Ligi. Sve što se u nastavku bude dešavalo oko kluba, mi ćemo poštovati srpske zakone”, rekao je Lisac za B92.

Da bi službeno postala član lige, Igokea mora izvršiti finansijske obaveze prema tom takmičenju. KK Igokea je košarkaški klub iz Aleksandrovca (opština Laktaši), Republika Srpska, BiH. Igokea poslednjih godina vodi glavnu bitku za prvaka BiH, a bila je šampion BiH za sezonu 1999/2000. Aktuelni je osvajač Kupa Republike Srpske.

Sledeće sezone u NLB ligi nastupaće 14 timova. Srbija će imati četiri predstavnika, a to su Partizan, Hemofarm, Crvena zvezda i Radnički Kragujevac. Hrvatsku će predstavljati Cibona, Zadar, Cedevita i verovatno Zagreb, Sloveniju Olimpija i Krka, BiH Široki i Igokea, Budućnost Crnu Goru, prvi put će učestvovati i češki Nimburk koji je takođe dobio pozivnicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: