Jošikava menja povređenog Rosija

Japanski test vozač Vataru Jošikava biće zamena za povređenog šampiona kraljevske klase Moto GP šampionata Valentina Rosija Velike nagrade Katalonije.

Izvor: JT

Sreda, 23.06.2010.

18:49

Default images

41-godišnji šampion Japanskog Superbajk šampionata timski kolega Horhea Lorenca u Jamahi sve dok se ‘Doktor’ u potpunosti ne oporavi od dvostrukog preloma potkolenice.

“Očekuje se da će Jošikava biti u Jamahi na najmanje tri trke, a potom ćemo znati više o tome kada će Rosi moći da se vrati na stazu”, kaže se u saopštenj Jamahe.

Lorenco je trenutno vodeći u generalnom plasmanu, a u dosadašnjem delu sezone voženo je pet trka. Španac će na ovonedeljnoj trci za Veliku nagradu Holandije, koja je na programu u subotu, i jedina je u kalendaru koja se ne vozi nedeljom, biti jedini vozač Jamahe.

Izvršni direktor Jamahe Lin Džarvis rekao je da je tim razmotrio sve opcije pre nego što se odlučio za japanskog veterana.

Planirali smo da uzmemo nekog vozača iz Jamahine ili Teh 3 porodice. Ali, prelazak u Jamahu bilo kog od aktivnih vozača o kojima smo razmišljali bi stvorio novi problem za njihov program ili tim za koji voze”, rekao je Džarvis.
© Fiat Yamaha
Džarvis je, takođe, istakao da Jošikava ima dosta iskustva i da će takođe uz pomoć njega tim moći da ispuni svoje ugovorene obaveze prvenstveno prema Dorni, vlasniku komercijalnih prava šampionata.

Presrećan sam što sam dobio šansu da budem zamena za Valentina dok se on oporavlja i da se takmičim u Moto GP šampionatu, prvi put posle 2002. godine, kada sam se takmičio u Motegiju”, rekao je Jošikava, koji je osvojio titule japanskog Superbajk šampiona 1994. i 1999. godine.

Trka za Veliku nagradu Katalonije vozi se 4. jula na stazi “Katalunja”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: