Vaterpolisti slavili u Kanadi

Vaterpolo reprezentacija Srbije je u utorak u drugoj prijateljskoj utakmici u Montrealu pobedila selekciju Kanade rezultatom 10:9 (5:3, 3:1, 1:3, 1:2).

Izvor: MT

Sreda, 23.06.2010.

09:09

Default images

Po dva gola za Srbiju postigli su: Filip Filipović, Stefan Mitrović i Boris Vapenski a po jedan Marko Avramović, Živko Gocić, Duško Pjetlović i Slobodan Nikić.

U prvoj utakmici odigranoj u petak Srbija je pobedila sa 10:8.

Obema utakmicama prisustvovali su i gledaoci-iseljenici koji žive u Kvebeku a neki od njih bodrili su reprezentaciju i 2005. godine kada je takođe u Montrealu tadašnja Srbija i Crna Gora osvojila zlatnu medalju na Svetskom šampionatu.

U reprezentaciji Kanade igrao je i Duško Dakić iz Gatinoa, grada na kvebečkoj strani otavskog regiona a na spisku igrača bio je i njegov klupski drug, dosadašnji golman juniorske reprezentacije Dušan Aleksić.

Srpsku reprezentaciju predvodio je selektor Dejan Udovičić a kanadsku nekadašnji Partizanov i reprezentativni golman Dragan Jovanović.

Jovanović već desetak godina živi u Kalgariju i trenerski je lider kanadskog vaterpola koji je dosta doprineo da se taj sport u zemlji hokeja podigne na viši nivo. Pre dve godine Kanada je na Olimpijadi u Pekingu bila jedanaesta, a prošle godine u Rimu, kada je Srbija (opet) bila prvak sveta - osma.

"Za nas su zajednički treninzi i utakmice bili izvanredna prilika davežbamo i uigravamo se sa šampionom sveta na početku priprema za Panameričke igre iduće godine. Za desetak dana u goste nam stiže Italija zatim idemo u Mađarsku i potom u Italiju", izjavio je za Betu Dragan Jovanović.

Jovanović je istakao i višegodišnju odličnu saradnju Vaterpo lo saveza Srbije i Vaterpolo Kanade koja je sinoć u Montrealu iozvaničena potpisivanjem sporazuma kojim su obuhvaćene sve kategorije igrača.

U okviru te saradnje mladi kanadski vaterpolisti uzrasta do 15 godina boraviće u avgustu na pripremama u Srbiji i učestvovati na turniru.

Reprezentaciji Srbije su desetodnevni (14-24. jun) sveobuhvatni treninzi u Kanadi uvod u pripreme za završni turnir Svetske lige u Nišu od 13. do 18. jula i za najvažniji ovogodišnji događaj - Evropsko prvenstvo u Zagrebu (29. avgust - 11. septembar).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: