Hanes Arh najbrži u Njujorku

Austrijanac Hanes Arh ostvario je najbrže vreme u kvalifikacijama pred trku u Njujorku, petu u ovogodišnjem Red Bull Air Race šampionatu.

Izvor: JT

Nedelja, 20.06.2010.

09:09

Default images

Trka u Njujorku debituje u šampionatu, a biće vožena iznad reke Hadson, između Kipa slobode i oblakodera na Menhetnu.

Zahvaljujući trijumfu u kvalifikacijama u vremenu od 1:08.18 minuta pred 40.000 gledalaca Arh, šampion serije iz 2008. godine, je smanjio prednost branioca titule Britanca Pola Bonoma na samo jedan bod.

Drugo vreme tokom kvalifikacija zabeležio je Bonom, dok je treće mesto zauzeo Pit Meklond iz Kanade, ispred domaćih takmičara Kirbija Čejmblisa i Majkla Gulijana. Kvalifikacije na pet i po kilometara dugoj stazi iznad Hadsona obeležile su brojne kazne, ali je Arh uprkos njima uspeo da se odupre napadima najvećeg rivala.

Pol je sve vreme bio blizu. Nadam se da će mi u nedelju dati malo više prostora da ne bih bio napet. Ovde treba leteti do granica, ali čisto. Mislim da je u tome ključ, samo se dobro fokusirati i ostati miran tokom trke“, rekao je Arh, pobednik poslednje četiri trke u šampionatu.

Trka u Njujorku, peta ove sezone, na programu je u nedelju od 19.15 časova po srednjeevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: