Lazetić: "Adžić me je razočarao"

Nikola Lazetić naredne sezone sigurno neće biti član fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Izvor: LB

Sreda, 16.06.2010.

18:30

Default images

Bivši kapiten 'crveno-belih' se prvo nije pojavio na startu priprema za narednu sezonu, ali je tada predsednik Zvezde Vladan Lukić istakao da još uvek postoji šansa da se pregovori nastave.

Međutim, Lazetić se sada obratio javnosti saopštenjem u kome je rekao da neće produžiti ugovor sa Crvenom zvezdom i objasnio razloge svog odlaska sa 'Marakane'. Saopštenje Nikole Lazetića prenosimo u celini.

„Želim da se obratim srpskoj fudbalskoj javnosti i navijačima Crvene zvezde na ovakav način, pismenom formom, jer ne bih želeo da bilo koja moja izjava pre ili posle ovoga bude protumačena pogrešno. Ne verujem da je potrebno da naglašavam, ali neka se još jednom čuje da sam zvezdaš celim srcem i da moja konačna odluka da ne produžim ugovor ni malo ne može da promeni moj odnos sa klubom, navijačima i saigračima! Moja odluka je konačna i doneo sam je iz više razloga.

Pre dve godine sam se vratio u Crvenu zvezdu, i tada napravio veliku prekretnicu u svom životu. Posle osam punih godina igranja u najjačoj ligi na svetu, italijanskoj Seriji A, odlučio sam da se vratim i time u potpunosti zadovoljim svoje lične potrebe (pored igranja u voljenom klubu, želeo sam da budem sa sinom Lukom). Odmah sam stavio do znanja, sebi, ali i svima oko sebe da mi novac nije bio primaran, i da sam sa milionskim primanjima u inostranstvu došao u Zvezdu i potpisao dvogodišnji ugovor, prema kojem sam imao prve godine 200.000, a druge 250.000 evra.
U momentu potpisivanja ugovora u klubu su bili igrači (Koroman,Kleo, Bronovicki, Gaj, Šišić, Parker, Džeferson...) koji su imali primanja oko 300.000 evra! Jasno je da od starta nisam želeo da se ni po čemu izdvojim, pa sam pristao i na mnogo "skromniji" ugovor. Takođe, potpuno iskreno, kao i svaki drugi zvezdaš sam u drugoj godini svog boravka u klubu dao punu podršku novim ljudima koji su imali novu energiju i, kao i svi navijači krenuo u trku za osvajanje bar jednog trofeja. Pred kraj sezone smo osvajanjem nacionalnog Kupa uradili ono čime danas svi treba da se ponosimo. Ja sam kao kapiten Zvezde posebno ponosan i srećan, ali želim i da podsetim na dobro poznate razloge zbog kojih smo tri kola pre kraja izgubili titulu prvaka.

Posvetio sam se svom poslu u Zvezdi od početka do kraja potpuno iskreno i odano. Više nisam mogao i umeo. U par mečeva sam morao da pauziram zbog povrede ili kartona, ali i tu sam pokazao svoju ljubav prema klubu, jer sam odlazio o svom trošku i na sopstveni rizik, ali uvek u dogovoru sa klubom, da se lečim i kod famozne doktorke Marijane samo da bih se što pre vratio na teren. Imao sam sjajan odnos sa svima, od saigrača i trenera, preko ljudi u klubu do navijača. Sada, kada sam završio svoju misiju u Zvezdi želim svima da se zahvalim, ali i da izrazim ubeđenje da sam se klubu i navijačima odužio igrama i ponašanjem na terenu i van njega! Bio sam kapiten jednoj mladoj ekipi koja je pokazala više nego sto može i vratila navijačima i klubu jedan trofej, ali i nešto vrednije od trofeja, vraćena je vera u bolje sutra!
www.crvenazvezdafk.com
Nisam ljut na klub, jer potpuno razumem situaciju u kojoj se nalazi! Ali sam razočaran načinom na koji je Ivan Adžić razgovarao sa mnom! Ako izostavimo činjenicu da me je pozvao poslednjeg od svih igrača na razgovor, dva dana pred početak priprema i ako izostavimo činjenicu da mi je istekao ugovor i da je znao da je moja želja bila i da ostanem u Beogradu, da želim da igram sa Zvezdom u Evropi i da želim da budem sa svojim sinom, pitam se zašto je čekao poslednji dan da me pozove i ponudi mi uslove koje je mogao da ponudi i pre odlaska u Ameriku? Bez obzira što sam očekivao da kao kapiten tima budem pozvan prvi na razgovor i da direktor porazgovara sa mnom, da analiziramo zajedno neke detalje iz prethodne sezone, čuje mišljenje svog kapitena o stvarima kroz koje smo zajedno prošli i treba da prođemo, sve je na kraju izgledalo, najblaže rečeno neozbiljno. Direktor me je pozvao i naš razgovor je trajao čitavih pet minuta!

Nije bilo ni reči o dugu kluba prema meni, a on je ogroman! Nije spomenut ni plan za sledeću sezonu (ambicije kluba i igrački kadar) i moja uloga u istom! Umesto sportske priče i razgovora o svemu onome sto nas čeka u narednoj sezoni koja će biti mnogo ali mnogo teža nego prethodna (pokazali smo da možemo) direktor me je prvo na veoma ružan, nekulturan i uvredljiv način (uličnim rečnikom) kritikovao da nisam bio profesionalac, da sam igrao kada sam hteo, da sam se "zez.." cele godine i da nisam imao značajnu ulogu u timu. Posle takve postavke stvari sa njegove strane, ugovor koji mi je ponudio na godinu dana sa duplo manjim iznosom je izgleda samo bio način da ja ne potpišem novi ugovor i tako ja budem jedini i isključivi krivac. I kao takav budem prikazan u javnosti.

Želeo sam da ostanem i bilo je mesta razgovoru i dogovoru oko ugovora. Ali način, vreme pa i situacija da su slučajno ili namerno svi ostali (predsednik, generalni sekretar...) bili na nekom službenom putu baš na dan kada su mene pozvali na razgovor mi je jasno stavila do znanja stav kluba. Meni je to bilo dovoljno da shvatim o čemu se radi i da donesem konačnu odluku! Napuštam Zvezdu, jer ništa od ovoga, najblaže rečeno - nije istina. Moj odnos prema klubu, od trenutka kada se uđe u svlačionicu, pa preko izlaska na teren i odlaska sa stadiona bio je nešto mnogo, mnogo više! Odlazim ponosno.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: