Partizan - Hemofarm (18.00h)

Košarkaši Partizana su u ovoj sezoni već odigrali 70 utakmica, u finalnu seriju sa Hemofarm ulaze sa željom da osvoje devetu uzastopnu titulu.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Nedelja, 13.06.2010.

12:00

Default images

Uprava Partizana je odlučila da ulaz bude besplatan za utakmice koje su na programu u Pioniru.

"Finale počInje u ponedeljak, jako je važna i prva i treća utakmica, verujem da to što je ponedeljak radni dan, što je termin u 18 časova i što počinje prvenstvo u fudbalu neće smanjiti interesovanje i da će publika u velikom broju doći da nas bodri", izjavio je Duško Vujošević.

“Ogroman broj utakmica je sigurno doveo do inflacije interesa publike. Nadam se da ćemo zajedno sa njima odigrati utakmicu koja odgovara finalu domaćeg prvenstva i po angažovanju i kvalitetu“, izjavio jetrener Partizana.

“Potrebna nam je velika pomoć, sve odlične rezultate smo postigli uz pomoć navijača. Oni su zaslužni i sigurno bi im bilo jako krivo da ovakvu seonu ne završimo osvajanjem titule prvaka. Zaslužni su za dobre rezultate, ali ne bi bilo dobro da jednim delom budu krivi ukoliko ne podrže ekipu, a dođe do neuspeha. Emotivni smo dosta potrošeni, potrebna nam je iskra sa tribina kako bi tim odigrao sa energijom. Iskreno, uopšte ne bih razumeo ukoliko „Pionir“ sada ne bude pun, a da potom publika želi da plati skupe ulaznicce za evropske utakmice“, zaključio je Duško Vujošević.

Finalna serija se igra na tri pobede po principu 1-1-1-1-1. Termni odigravanja su 14, 16, 18, i eventualno 20 i 22. jun.

Iskusni košarkaš Hemofarma Bojan Krstović kaže da svi u klubu jedva čekaju da finalna serija počne.

“Treninzi su intenzivni kao i tokom cele sezone. Oseća se u vazduhu da svi jedva čekamo da počne finalna serija. Sa Partizanom smo odigrali ove sezone dosta utakmica, tako da velikih nepoznanica nema“, izjavio je Krstović.

“Predstojeće finalne će biti najneizvesnije, ne trebamo da podlegnemo atmosferi, u svaku utakmicu ući ćemo hladne glave. Činjenica da igramo finale je dovoljan motiv za svakog od nas. U karijeri sam odigrao dosta bitnih utakmica, ali nisam imao priliku da igram finale plej-ofa. Moramo biti smireni i da verujemo u svoje mogućnosti“, zaključio je Krstović.

Dobra vest za vršački klub je da je plejmejker Miljan Pavković, posle nekoliko meseci pauze zbog povrede, počeo da trenira punim intezitetom i da je moguć njegov povratak na parket u finalnoj seriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: