Šahovski savez podršao Karpova

Šahovski savez Srbije izjasnio se da podržava legendarnog šampiona sveta Rusa Anatolija Karpova u kandidaturi za predsednika Svetske šahovske federacije (FIDE).

Izvor: JT

Utorak, 08.06.2010.

21:12

Default images

Izvršni odbor Šahovskog saveza Srbije doneo je tu odluku apsolutnom većinom glasova, a jedino su uzdržana bila dva delegata iz Vojvodine.

Tako je ŠS Srbije stao iza naše najbolje šahistkinje Alise Marić, koja će na Karpovljevoj listi zauzeti poziciju potpredsednika FIDE.

Velemajstor Alisa Marić je pozdravila odluku IO najavljujući bolje dane za šahovsku Srbije u smislu uticaja na medjunarodnom planu. Odluka IO utemeljena je u činjenici da se Karpov tokom vremena dokazao kao istinski prijatelj Srbije i zbog toga što predstavniku Srbije pripada visoka pozicija u njegovom izbornom timu.

Tri meseca uoči izborne Skupštine Kapov, koga je nominovala Rusija, već je obezbedio podršku šahovskih velesila SAD, Nemačke, Francuske, Španije, Engleske a sada i Srbije. Njegov protivkandidat je Kirsan Iljumžinov iz Kalmikije koji vlada svetskim šahom već punih 15 godina. Izborna trka izaziva posebnu pažnju jer je Karpovu neočekivano pristigla podrška i od njegovog večitog rivala Garija Kasparova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: