Radnički: "Poraz zaboravljen"

Radnički je ove sezone četiri puta bio bolji od Hemofarm, ali je u prvom meču polufinala plejofa ponižen u Vršcu sa 37 poena razlike.

Izvor: AK

Utorak, 08.06.2010.

20:09

Default images

U Kragujevcu poraz nije shvaćen toliko tragično, ta razlika u ovakvim susretima ništa ne znači, u sredu je novi meč, a Radnički želi da seriju vrati u Vršac.

"Očekuje nas revanš, zbićemo redove, ponovo izaći na parket sa neskrivenom željom da pobedimo, a ako to učinimo svakako da bismo kasnije tražili i našu šansu da se plasiramo u finale", istakao je Miroslav Nikolić.

"Smatram da je ostvarena razlika u prvom meču previsoka. Nijednog trenutka ne želim da tražim alibi, ali dugo vremena smo imali raznoraznih problema, bili nekompletni, sve je to u nekom trenutku moralo da dođe do izražaja. I pored ubedljivog poraza, nemam prava bilo šta da zamerim igračima, oni su dosta toga napravili do sada i slobodno mogu da ponovim nisu napravili ni jedan kiks", istakao je trener Radničkog.

Situacija vezana za oporavak igrača, nije se bitnije promenila u odnosu na prvi meč u Vršcu. I pored toga jasno je da će svi u "vatru“, potpomognuti podrškom armije navijača, koja sa nestrpljenjem čeka da njihovi ljubimci uzvrate udarac.
kkradnicki.rs
"Nema šta tu mnogo da se priča, poraz, još ovako ubedljiv, sigurno da boli. Ali on je već zaboravljen, zapravo ne bi bilo neke velike razlike između toga da je Hemofarm pobedio sa jednim ili krajnjih 37 poena razlike, jednostavno vodi sa 1:0 u seriji i to je to. Mi nemamo drugog izbora, znači na nama je da odigramo onako kako znamo i umemo, maksimalno borbeno i angažovano, tokom svih 40 minuta. Još jednom bih pozvao publiku da dođe u što većem broju i pruži nam podršku, sa njima sigurno da dobijamo krila", kaže Vukašin Aleksić, u ovoj sezoni, na osnovu indeksa uspešnosti, najkorisniji igrač kragujevačkog tima u Superligi.

S obzirom da se radi i o eventualno poslednjem meču u sezoni, u Radničkom su preduzeli veliki broj aktivnosti da sama utakmica protekne na vrlo visokom nivou. Održani su uobičajni sastanci svih činioca organizacije, tako da se očekuje manifestacija, koja bi u svakom delu trebalo da zadovolji posetioce. Ne treba sumnjati da će najveći deo onih koji se nađe u gledalištu simpatisati domaći tim, nije nemoguće da atosfera bude možda i "najvrelija" do sada.

"Zajedničkim snagama, svih nas u klubu, uz pomoć navijača i lokalne samouprave u Kragujevcu mi smo ispunili cilj koji smo zacrtali. Naravno da smo svi neizmerno srećni zbog toga, ali sasvim sigurno da ćemo iskoristiti svaku priliku da nadogradimo postojeći uspeh. Rivalu kakav je Hemofarm, koji je po meni u usponu forme, sigurno se ne preti. Verujem da će naši igrači učiniti sve što je u njihovoj moći da, ako ništa više ono bar propisno namuče Vrščane do poslednjeg zvuka sirene. Poznato je da se sa našeg terena teško odnose pobede, nećemo se predati bez velike borbe", jasan je Mladen Ivković, sportski direktor Radničkog.

Drugi meč polufinala plejofa između Radničkog i Hemofarma igra se u sredu od 19 časova u hali "Jezero". U slučaju pobede Radničkog, treća, odlučujuća, utakmica igraće se, u petak, u vršačkom "Milenijumu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: