Ragbi 13: Poslednje prolećno kolo

U sedmom kolu Prvenstva Srbije u ragbiju 13 domaći timovi su ostvarili sve pobede i poznate su pozicije sa kojih ulaze u drugu fazu šampionata.

Izvor: AY

Ponedeljak, 07.06.2010.

15:10

Default images

Podbara je u subotu pobedila Niš sa 58:18, Dorćol je ubedljivo porazio Crvenu zvezdu 70:0, a u nedelju je Car Lazar slavio protiv Radničkog iz Nove Pazove 48:22. Slobodan je bio Beogradski univerzitet.

Podbara je tek u poslednjem prolećnom kolu podsetila na dane kada je bila jedan od glavnih pretendenata na titulu. Domaći su prelomili utakmicu na izmaku časa igre kada su se atraktivnom i efikasnom igrom odlepili od upornih Nišlija. Uz tim Beogradskog univerziteta, ove dve ekipe će na jesen igrati u B grupi.

Dorćol je u derbiju prvog dela prvenstva naneo katastrofu drugoplasiranoj Crvenoj zvezdi. Posle furioznih prvih 40 minuta, Zvezda je tek početkom drugog poluvremena privremeno došla do daha, ali nedovoljno da izbegnu prvi poraz u takmičenju. Finiš je ponovo u potpunosti pripao igračima Dorćola, koje je domaća publika na stadionu kod kule Nebojša burno pozdravila.

Car Lazar je u duelu protiv Radničkog ostvario i četvrtu uzastopnu pobedu. Kruševljani su pitanje pobednika rešili još u prvom poluvremenu, a do kraja utakmice održavali prednost rivala, koji su odlično startovali u ligi, ali na kraju prolećnog dela imaju polovičan uspeh. U svakom slučaju, obe ekipe će nastupati u A grupi od septembra, tako će Pazovčani imati priliku za revanš.

Rezultati 7.kola:

Novi Sad: Podbara – Niš 58:18 (24:12)

Beograd: Dorćol – Crvena zvezda 70:0 (44:0)

Kruševac: Car Lazar – Radnički 48:22 (30:6)

Tabela:

Dorćol 12 bodova
Crvena zvezda 10 bodova
Car Lazar 8 bodova
Radnički 6 bodova
Beogradski univerzitet 2 boda
Podbara (-3) 1 bod
Niš 0 bodova

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: